Nieuws

Oranje U19 sluit voorbereiding EHF Championship af met twee oefenduels

Van de Redactie – Van 16 tot 22 augustus neemt Oranje U19 bij de jongens deel aan het EHF Championship in Riga, Letland. Montenegro, Kosovo en Turkije zijn de opponenten in de groep. In de andere groep zijn Roemenië, Luxemburg en Letland ingedeeld. Op zaterdag en zondag worden de plaatsingswedstrijden gespeeld.

Een trainingsstage van een week is intensief en voor een aantal spelers een niet gebruikelijke trainingsintensiteit. De eerste drie dagen tweemaal per dag trainen, teambuildingsbijeenkomsten, videoanalyse, enz. Dat vraagt het nodige. Aansluitend een drietal wedstrijden tegen zware tegenstanders die evenals Oranje in voorbereiding zijn op een EK (A-liga). een hele grote uitdaging! 

In twee van de drie wedstrijden blijkt dat het enorm belangrijk is dat je er vanaf het begin af aan moet staan. De tegenstander wacht niet op je. Tegen Hongarije en Zwitserland bleek dat niet het geval: na 20 minuten op een achterstand van 6, 7 doelpunten. Bij de rust is dat verschil opgelopen tot 9!

Eenmaal aan de snelheid van handelen en de hardheid gewend blijken onze spelers uit het goede hout gesneden, ook zij kunnen een goed potje handballen. Zo'n tweede helft dan qua cijfers gelijk spelen of zelfs winnen is dan ook meer dan uitstekend. 

In het sloduel tegen Duitsland was Oranje vanaf het begin goed bij de les. Een klein beetje pech maar met uitstekend spel als resultaat. Dat de ruststand toch nog een verschil van 8 aangaf was eigenlijk niet het beeld van de wedstrijd. Mede dankzij uitstekend keeperswerk en een enorme vechtlust won de ploeg de tweede dertig met één verschil. Voor een positief eindresultaat qua score was dit te weinig: 29-22. 

Een zeer nuttige week, concludeert de technische staf die na afloop de selectie voor Letland bekend maakte. Deze groep heeft zaterdag 7 augustus nog een trainingsdag in Houten en speelt aansluitend in The Dome nog twee oefenduels: om 16.00 uur tegen Tusem Essen U-23, om 18:45 uur tegen Houten. Op 10 augustus is de laatste trainingsdag op Papendal, drie dagen later komt de ploeg bij elkaar om vervolgens op 14 augustus op het vliegtuig richting Riga te stappen.

De selectie voor Riga:

1. Jens Dijkstra WHC/Hercules

2. Ivo Verberne Bevo HC

3. Jeromy van der Ban Aalsmeer

4. Jasper Peters Houten

5. Niko Blaauw TBV Lemgo

6. Luuk Santing Bevo HC

7. Jelte Hiemstra Tachos

8. Sem Klinkenberg Houten

9. Teun Krol Bevo HC

10. Brent Riksten Hurry Up

11. Melle van Katwijk Bevo HC

12. Thomas Houtepen Cloppenburg

13. Janik van Zundert Bevo HC

14. Ids Eussen LIONS

15. Morris Kippers Bevo HC

16. Sander Bos Hurry Up

17. Kaj Geenen Bevo HC

Reserves:

1. Tido Bierkens Tachos

2. Mika Schoolmeesters Bevo HC

3. Armando Besseling Aalsmeer

4. Thibaud Groot Toulouse

Het Geleense scheidsrechterskoppel Paul en Ruud Geraets komt van 5 tot en met 15 augustus in actie op het EHF EK U17 (meisjes) in Podgorica, Montenegro. De zestien deelnemende ploegen zijn verdeeld in vier groepen van vier. Nederland degradeerde twee jaar geleden uit de hoogste Europese klasse, met een 15e plaats als eindresultaat.
Daardoor komt de nieuwe lichting U17 (meisjes) van 7 tot 15 augustus in actie op het EHF Championship in Tbilisi (Georgië), het tweede Europese niveau. Tegenstanders in de groep zijn Oekraïne, Georgië, Griekenland en Luxemburg. In groep B komen Servië, Italië, Faroër Eilanden, Israël en Estland in actie.

cover Spectaculair: Melle van Katwijk

foto Ils Pattipeilohy

Deel dit bericht