Guus Hölscher Topsport AwardHandbalshopMizuno 2017
Oranje Beach selectie op leerstage in München

Oranje Beach selectie op leerstage in München

17 juli 2017, 12:52 uur

Terwijl de Oranje U17 selectie afgelopen weekend fraai tweede werd op het WK in Mauritius, was ook de A-selectie Beach handbal volop bezig met hun doorontwikkeling.

Onder leiding van bondscoaches Ronald Thijssen en Ricardo Clarijs is de selectie met 9 talentvolle speelsters uit de selectie naar de Ismaning Cup Beach Handball in München gegaan.

Het doel van deze trip was om internationale ervaring op doen met deze talentvolle jeugdige lichting Beach Handbalsters. “Dit zijn talenten voor de toekomst, die het Beach handbal weer een stap verder kunnen helpen in haar ontwikkeling. Dan is internationale ervaring, zo snel mogelijk, een belangrijke stap voor hun”, aldus Clarijs.

Het toernooi is wat betreft de prestaties naar behoren gelopen. Vijf  van de zes wedstrijden gewonnen en één verloren op shoot out. “Maar het belangrijkste was om te zien dat de speelsters de gevraagde tactieken en technieken toe paste die er van ze gevraagd werd en dat ze  iedere wedstrijd stappen maakte. Daar zijn we tevreden mee', zo vertelt Ronald Thijssen.

Hiermee eindigt het Beach handbal seizoen 2017 voor de nationale selectie. De meeste spelers zitten bij gerenommeerde clubs en spelen ook in de zaal. Zij gaan zich langzaam weer voorbereiden op de zaalcompetitie. Ook bondscoach Ricardo Clarijs gaat zich nu opmaken voor het nieuwe seizoen met VOC: “De combinatie zaalhandbal in de winter en Beach handbal in de zomer is een leuke en nu het Beach handbal in Nederland steeds meer groeit en voet aan de grond krijgt, wordt het ook steeds interessanter voor de speelsters zich hiermee te vereenzelvigen”.  

Laatste update: 17 juli 2017, 12:53 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt