Mizuno 2017BENE-League FINAL4Handbalshop
Oranje handballers doen wat ze moesten doen tegen China

Oranje handballers doen wat ze moesten doen tegen China

03 december 2017, 19:50 uur

De Nederlandse handbalsters hebben zondagavond gedaan wat ze moesten doen. Tegen China hebben ze de nederlaag tegen Zuid-Korea van zich af kunnen spelen. Na een 9-20 ruststand eindigde de wedstrijd met een 15-40 overwinning voor Oranje dat daarmee weer wat aan het zelfvertouwen heeft kunnen werken.  

Malestein  pakte het goed op. Ook beide keepsters kunnen terug kijken op een goede wedstrijd. Wester haalde 54% stops,  Jankovic 60 % in het laatste kwartier. Daarnaast kende Angela Steenbakkers een wervelend debuut. De Limburgse, die na vijftien minuten binnen de lijnen kwam,  en haar eerste kans nog miste, gooide vervolgens 5 uit 5 binnen. Daarmee kwam ze wat scoren betreft op gelijke hoogte met Malestein en Polman, die ook gekozen werd tot “speelster van de wedstrijd”.

Twee jaar gelden tijdens het WK in Noorwegen en Denemarken was China ook de tegenstander  voor Oranje maar dan in de openingswedstrijd. Die wedstrijd werd  met dubbele cijfers gewonnen (42-21) . Zondagavond was China in het Duitse Leipzig  een welkom geschenk na de verloren eerste wedstrijd  tegen Zuid Korea. Daar waar het in de eerste wedstrijd op alle fronten mis ging kon men tegen China werken aan het zelfvrouwen en proberen het goede ritme weer te vinden. We moeten ons echter nog niet rijk rekenen want dat het nog niet helemaal goed zit bij Oranje kon men in deze wedstrijd ook zien ondanks dat men er op sommige momenten lustig op los scoorde.

De 1-4 openingsscore na drieënhalve minuut was goed maar als snel wed het spel minder bij Oranje. Bij een 3-6 stand na tien minuten greep bondscoach Thomsen dan ook in liet ze duidelijk haar ontevredenheid blijken. Dat had effect want Oranje liep uit naar 3-9 waarna het drie minuten later 2-9 werd en China een time out nam. Angele Steembakkers maakte vervolgens haar WK debuut en hoe. Haar eerste doelpoging uit een break ging nog mis maar vervolgens wist ze driemaal op rij een break te verzilveren en Nederland daarmee naar een 3-13 voorsprong te schieten. In de laatste tien minuten van de eerste helft zakte het niveau en kon China ook weer tot score komen wat een 9-20 ruststand opleverde

In de tweede helft was de start van Oranje slap. Yvette Broch en Nycke Groot wisten nog wel te scoren in de eerste vijf minuten maar er ging meer mis dan goed. Bij 11-22  (36’) nam Thomsen dan ook opnieuw een time-out. Ze kookte van woede en liep rood aan toen ze haar ploeg maande scherp en geconcentreerd te blijven. Ze had  dan ook maar een paar woorden nodig om haar ploeg op scherp te zetten die prompt weer in drie minuten tijd uitliep naar 11-26. Daarna zakte het toch weer terug bij Oranje maar pakte China een time-out.

Angela Steenbakkers en Jasmina Jancovic kwamen na de Chineese time-out  in de ploeg. Nederland herpakte zich weer na een treffer van Steenbakkers die weer direct scoorde en liep door naar 14-34. het was duidelijk dat China er in de slotfase helemaal doorheen zat en Nederland uiteindelijk met een 15-40 overwinning de wedstrijd kon afsluiten  Jasmina Jankovic kon zich nog onderscheiden naar een aantal stop maar met twee gestopte zeven meters.

Op de vraag dat het vandaag weer lalles ekker ging antwoorde Angela Malestein voor de camera van ziggo dat het wel een andere tegenstander is. "Ik denk dat we wel goed geconcentreerd hebben gespeeld en niets hebben weggegeven.  Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld en dat we dat kunnen meenemen naar de volgende ronde. Een eerste wedstrijd brengt altijd wel wat zenuwen mee, nu hadden we dat niet en iedereen speelde gewoon lekker”

“Toen ik die eerste kans miste dacht ik maar een ding schakelen en gewoon doorgaan” zo vertelt Angela Steenbakkers voor de camera van Ziggo. Die vervolgens driekeer op rij scoorde en tot een totaal van vijf treffers kwam “Als je daar over gaat nadenken gaat het niet goed dus gewoon knop om zetten en doorzetten. Ik heb vooraf met Helle gesproken en ik ben blij met elke speelminuut die ik kan krijgen. Ik hoop voor mezelf zo goed mogelijk te presteren in de hoop dat de bondscoach dan  meer voor mij kiest”.   

Scores: Angela Steenbakkers 5, Angela Malestein 5, Estavana Polman 5, Debbie Bont 4, Nycke Groot 4, Laura van der Heijden 3, Yvette Broch 3, Charris Rozemalen 3, Danick Snelder 2, Lynn Knippenborg 2, Martine Smeets 2, Kelly Dulfer 2  

 

 

 

Laatste update: 03 december 2017, 21:52 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Oranje handballers doen wat ze moesten doen tegen China