Nieuws

Oranje handbalsters U17: “Road to Macedonië”

Wij, Oranje meiden U17, willen ons graag voorstellen aan het grote publiek en jullie op de hoogte houden van onze prestaties de komende periode. Wij hebben ons  in maart gekwalificeerd voor het EK U17 in Macedonië dat van 13-23 augustus  gespeeld gaat worden.

Wij hebben dit gedaan door nipt te verliezen van het altijd sterke Noorwegen (met 33-32) Zij maakten in de laatste seconde via een 7 meter de winnende treffer. Daarna volgde een goede overwinning op het gastland Georgië (43-22)en na een spannende wedstrijd een zege tegen Litouwen (30-28). Deze wedstrijd konden wij in laatste minuut in ons voordeel konden beslissen.

De afgelopen periode stond in het teken van hard trainen om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op het EK.  We hebben ook 2 oefenwedstrijden gepeeld; twee  weken geleden was Maedilon/VZV onze eerste tegenstander. Die wedstrijd ging met  34-32 verloren,  maar wat belangrijker was dat we weer een goede stap in ons leerproces hebben gezet.

Afgelopen week hebben we onze tweede oefenwedstrijd tegen Virto/Quintus gespeeld ook hier werd met  één doelpunt verschil verloren maar ook hier hebben we weer stapjes kunnen zetten om in augustus te kunnen presteren: eindstand 33-32.

Bij beide wedstrijden hadden de clubs erg veel gedaan om een mooie sfeer neer te zetten wat resulteerde in twee keer een volle hal met verschillende activiteiten er omheen. Echt reclame voor de handbalsport!

Wilt u ons nog een keer zien spelen? Op 1 juli spelen we tegen Klink Nijland Kwiek uit Raalte om 19.30 uur. Vervolgens zullen wij nog twee internationale toernooien spelen. Eén in Marseille (Frankrijk) en één  in het Duitse Saarbrucken om daarna goed voorbereid naar de Macaronische hoofdstad  Skopje  te kunnen afreizen.

Wilt u deze meiden steunen in hun droom te verwezenlijken? Dat kan! Wij hebben verschillende acties om geld in te zamelen om te zorgen dat deze meiden een topsportprogramma kunnen doen om zo goed mogelijk te presteren. Voor meer info: youth@handbal.

Wilt u meer over ons weten, like dan onze pagina op facebook: handbalselectie 98-99

  

Deel dit bericht