Nieuws

Oranje heren deze week twee keer tegen Turkije: Zondag in Sittard

Voor de Nederlandse heren handballers staat er in het kader van het WK kwalificatietoernooi een cruciale week op het programma. Na de twee winstpartijen eind oktober tegen Griekeland thuis en België uit is Oranje de enige ploeg in groep 5 met de volle winst uit twee wedstrijden. Turkije volgt met een gelijkspel, thuis tegen België en een overwinning uit tegen Griekenland op de tweede plaats met drie punten. De twee wedstrijden deze week tegen de Turken deze zijn dan ook van cruciaal belang in de strijd om een plek in de play-offs in juni waarvoor alleen de nummer één zich weet te plaatsen.

De laatste keer dat Oranje tegen Turkije moest aantreden was twee-en-half jaar geleden. Eind april, begin mei 2015 speelde Oranje in het kader EK kwalificatietoernooi van 2016 twee keer tegen Turkije. In Turkije werd, na een 11-14 ruststand, met 23-30 gewonnen. Vier dagen later werd in Almere, na een 13-9 ruststand, met 31-21 gewonnen. Daarmee verzekerde Oranje zich van de derde plaats in groep 2 achter Noorwegen en Kroatië.  

De twee ruime overwinningen van Nederland in 2015 werden behaald een periode dat het wat minder goed ging met de Turkse nationale ploeg. Men heeft zich echter weer snel hersteld en speelt nu met een vernieuwede ploeg waarin de 36-jarige Ramazan Döne, die al tien jaar voor Besiktas speelt, nog altijd de belangrijkste en meest ervaren speler is. Maar ook heel vaak de meest gevaarlijke speler.

Oranje mag Turkije dan ook niet - en zeker  niet in eigen land - onderschatten. In Aksaray, 300 kilometer ten zuiden van Ankara, zal het zeker weer spoken. Zeker wanneer de supporters zich achter hun ploeg scharen kan het daar behoorlijk te keer gaan. Daar kunnen de Belgen over mee praten. Na hun 12-18 voorsprong bij rust eindigde de wedstrijd alsnog in 27-27 gelijkspel.

Maar ook in de thuiswedstrijd, komende zondag om 13:00 uur in Sittard, heeft Nederland de steun van haar supporters hard nodig. De strijd om de kwalificatie is dan immers nog niet gespeeld en de ervaring leert dat de Turken in het buitenland ook in staat zijn om een behoorlijke schare supporters op de been te  brengen.

Er zijn nog kaarten beschikbaar die U via deze link kunt bestellen. Voor volwassenen kost een toegangsbewijs € 12,50, voor kinderen € 6,-. 

Deel dit bericht