Nieuws

Oranje heren oefenen in Noorwegen en Slowakije

Drie duels tegen WK-gangers

Door Frits Feuler- Het Nederlands Herenteam speelt deze en volgende week twee oefentoernooien in voorbereiding op het vervolg van de EK-kwalificatiereeks. Slovenië is in april tweemaal de tegenstander.

De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson vertrok vandaag met 16 spelers en 5 begeleiders richting Noorwegen. Daar nemen ze het op tegen het thuisland, Brazilië en IJsland in de Gjensidige Cup. Drie ploegen die vanaf 10 januari uitkomen op het WK in Duitsland en Denemarken. Aansluitend reist het team door naar Slowakije, waar de ploeg oefenwedstrijden speelt tegen Roemenië en Slowakije.

Programma Gjensidige Cup:

Donderdag, 18.15 Noorwegen-IJsland; 20.30 Brazilië – Nederland

Zaterdag, 15.30 Brazilië-IJsland; 18.15 Noorwegen-Nederland

Zondag, 15.30 IJsland-Nederland; 18.15 Noorwegen-Brazilië

Maandag reist de groep vanuit Oslo door naar Wenen.

Na een aantal trainingen worden nog twee oefeninterlands gespeeld:

* donderdag 10 januari: 18.00 uur Slowakije-Nederland

* vrijdag 11 januari: 18.00 uur Nederland-Roemenië

Op zaterdag vliegt Oranje terug richting Schiphol.

Jasper Adams komt alleen in actie op het toernooi in Noorwegen. Tim Bottinga is alleen geselecteerd voor het toernooi in Slowakije. Doelman René de Knegt (Hurry Up) vervangt Dennis Schellekens in de selectie.

De Oranjeheren gaan in april verder met hun missie om zich voor het eerst in de geschiedenis te plaatsen voor het Europees Kampioenschap. Na de zege op Estland en het verlies tegen Letland staat Nederland momenteel tweede in de poule. Slovenië staat dankzij twee overwinningen bovenaan.

De nummer één en twee uit de groep plaatst zich voor het EK dat van 10 tot en met 26 januari 2020 wordt gehouden in Zweden, Oostenrijk en Noorwegen. De vier beste nummers drie uit de acht kwalificatiegroepen kwalificeren zich eveneens voor het eindtoernooi.

Deel dit bericht