Nieuws

Oranje Jongens U18 in halve finale Championship

In halve finale wacht Tsjechië of Turkije

Door Frits Feuler –De Oranje U18-ploeg heeft zich bij het EHF Championship in Oostenrijk geplaatst voor de halve finale. Daarvoor was een 34-29 zege op concurrent Letland voldoende voor de uiteindelijke tweede plek. De voor vanavond nog geprogrammeerde wedstrijd tussen koploper Oostenrijk en nummer drie, Slowakije, heeft voor Oranje geen belang meer.

De ploeg van coach Edwin Kippers domineerde vanaf het eerste fluitsignaal en wist wel raad met de persoonlijke bewaking voor Niels Versteijen. Aanvallend viel het prima samenspel op, met enkele viijmscherpe tegenaanvallen die Letland soms te machtig waren. Die prima instelling werd vertaald in een verdiende 18-14 voorsprong bij rust.

Na de rust sloeg Oranje de beslissende kloof: 30-23. De Letten waren nauwelijks nog bij machte om die marge weg te werken en konden slechts enkele eretreffers laten optekenen: 34-29.

Bij de U18 waren Niels Versteijnen (9), Calvin van der Scheer (5) en Tim Roefs (4) de prijsschutters. ‘Man of the match’ werd Lars Kooij die ook vijfmaal doel trof. De overige treffers kwamen op naam van Jochem Brouwer (4), Jordi van Erp (2), Dennis Vesters (2), Noah van Wieringen (1), Martijn Kleijkers (1) en Sjuul Rutten (1).

Zaterdag speelt Oranje U18 in de halve finale tegen of Tsjechië of Turkije. Zondag volgt dan de finale. De uiteindelijke winnaar plaatst zich voor het EK voor A-landen. 

Deel dit bericht