Nieuws

Oranje meisjes U18 na verlenging uitgeschakeld

Morgen strijd om zevende plaats tegen Spanje

Door Redactie -Oranje U18 bij de meisjes is er niet in geslaagd om op de slotdag van het WK in het Poolse Kielce te spelen voor plek vijf. Denemarken was, na een bijzonder gelijkopgaande wedstrijd, in het nemen van strafworpen iets beter: 29-31.

Na dertig minuten stond de teller reeds in evenwicht: 10-10. Ook in de tweede helft minimale verschillen op het scorebord. Beide ploegen troffen 17 maal het doel. Dus waren strafworpen nodig om de winnaar te bepalen. Die serie eindigde met 4-2 in Scandinavisch voordeel.

Denemarken, de nummer twee uit groep B, schakelde in de achtste finales het gastland uit met 30-20. In de kwartfinale waren de Russische meisjes een tikkeltje effectiever: 29-31.

De doelpunten voor Oranje kwamen op naam van: Nikita van der Vliet 9, Nyalia Krullaars 8, Zoë Sprengers 4, Sarah Dekker en Zola Amsen elk 2, Britt van der Beek, Zion Krullaars, Eva van Bergen en Jessica Hilbrands elk 1.

Zondag speelt Nederland (10.30 uur) om plek 7 tegen Spanje dat  met 20-24 verloor van Duitsland. Om plek vijf spelen derhalve Denemarken en Duitsland.

Hongarije plaatste zich door een 34-29 zege op Z-Korea voor de finale. Tegenstander wordt de winnaar van het duel Zweden-Rusland (zaterdagavond 20.00 uur). 

Deel dit bericht