Oranje U16 eindigt als zesde bij European Open

De Nederlandse handbalsters U16 zijn bij het European Open 2018 op een zesde plaats geëindigd. In de strijd vrijdagmiddag om plaats 5 en 6 verloor Oranje na verlengingen met 24-25 van Tsjechië.

Bij rust had Oranje voor 700 toeschouwers nog een 13-10 voorsprong op het scorebord staan in het Scandinavium in Gotenburg, maar in de tweede helft kon men deze niet verder uitbreiden. Wel wist Tsjechië er nog een gelijkspel uit te spelen wat betekende dat er twee keer vijf minuten verlengt moest gaan worden. Na de eerste verlenging was er nog geen beslissing gevallen (23-23), die kwam pas in de tweede vijf minuten en viel uit in het voordeel van Tsjechië dat met 24-23 de vijfde plaats voor zich opeiste. Nederland eindigt daarmee automatisch op de zesde plaats.

Hongarije won de European Open 2018 door in de finale Frankrijk met 31-30 te verslaan. Roemenië legde beslag op het brons door Zwitserland met 26-18 te verslaan.

Scores voor Nederland kwamen van Kim Molenaar 7, Amber Verbraeken 6, Roos Daleman 2, Lynn Kuipers 2 Jessie van de Ruit 2, Britt Maarschalkerweerd 2, Mirthe de Jong 1, Lisa Vlug 1.

Volgend jaar zijn de jongens U17 aan de beurt voor de editie van de European Open 2019