Nieuws

Oranje U17 vervolgt EK tegen Kroatie en Montenegro

De Nederlandse handbalsters U17 gaan in het vervolg van het EK in het Slowaakse Michalovce spelen voor de plaatsten 9 t/m 16. Daarvoor is Oranje geplaatste in groep I1 en moet het de komende twee dagen gaan opnemen tegen Kroatië en Montenegro.

De twee punten van de overwinning tegen Oostenrijk uit de eerste ronde heeft Nederland meegenomen naar de tussenronde zodat men al met een voorsprong van  twee punten op Oostenrijk en Kroatië gaat beginnen. Dat geld ook voor Montenegro. Zij profiteren van de overwinning tegen Kroatie uit de eerste ronde.

De nummer een en twee van deze groep gaan spelen met de nummers een en twee van Groep I2 aan het eind van de week spelen voor de plaatsten 9 t/m 12. De Nummers drie en vier van beide groepen gaan spelen voor de plaatsten 13 t/m 16.

Dinsdag 15 augustus

15:30 Nederland – Montenegro

Woensdag 16 augustus

13:30 Kroatië – Nederland

Alle EK u17 wedstrijden zijn via Live stream te bekijken Kijk hier verder

Zoe Sprengers is momenteel topscore van het toernooi na drie wedstrijden met 37 doelpunten. Tweede is de Spaanse Janna Sobrepera Casol met 24 doelpunten en op de derde plaats staat de Slowaakse Barbora Lanczova met 21 doelpunten.

Zoe Sprengers is ook drie keer tot speelster van de wedstrijd gekozen. Een vrij unieke situatie dat een speelsters dat overkomt, wat haar ontlokte om te antwoorden tegen de pers van het organiserende comité “Ik kies er toch liever voor om te winnen dan telkens gekozen te worden tot speelster van de wedstrijd”

  

Deel dit bericht