Nieuws

Oranje U18 sluit af met zevende plek

Nikita van der Vliet topscoorster WK

Door Frits Feuler -Met een 33-26 (rust 14-14) zege op Spanje heeft Oranje U18 zich verzekerd van de zevende plaats op het WK in het Poolse Kielce.

In de openingsfase vwas het meer dan eens stuivertje wisselen op het scorebord. Van 5-4 voor zette Spanje plots de 5-8 stand op het bord. Een time out aan Nederlandse kant doet dan wonderen: 7-8, met een gelijke stand halverwege als gevolg: 14-14.

In ondertal begint Oranje aan de laatste dertig minuten. Nikita van der Vliet opent de score, Eva van Diepen zorgt voor de eerste marge van twee treffers: 18-16. Krullaars, Van der Vliet en Van der Baan bouwen de score uit naar een geruststellende 21-16.

Nederland heeft niet te klagen: aanvallend sterk, een prima defensief middenblok en een sterk optreden van keepster Lieke van der Linden zorgen ervoor dat de Spaansen op afstand blijven. Bij 24-18 (Sprengers) voor het eerst ook een marge van zes. Zelfs met twee gelijktijdige tijdstraffen aan de broek blijft de doelpuntenmachine door draaien.

Kirsten Theron was uitblinkster in het oranje-shirt. Met name in defensief opzicht was ze een zelden te nemen hindernis. "Na wat tegenslagen hebben we vandaag als team goed gespeeld en een prima wedstrijd afgeleverd. Het toernooi is daarmee goed afgesloten!"

Topscoorster bij Oranje, Nikita van der Vliet, scoorde in negen duels 64 maal en gaat aan kop van de schutterslijst op dit WK. Alleen de Koreaanse Bitna Woo (52) kon in haar laatste duel tegen Zweden Krullaars nog van pole position afhouden. Maar de Koreaanse kwam niet in de buurt van die 64 zodat Van der Vliet door de IHF als topscoorster wed gehuldigd. Daarnaast vond ze een plek in het All Star Team als beste cirkelspeelster van dit WK.

Doelpunten Oranje: Van der Vliet 12, Nyala Krullaars 7, Van Diepen 4, Sprengers 3, Van der Baan 2, Dekker 2, Amsen 1, Zion Krullaars 1, Hilbrands 1.

De wereldtitel was voor Rusland dat in de finale met 29-27 (15-12) won van Hongarije. Zuid/Korea pakte de derde plek na 34-27 winst op Zweden.

Deel dit bericht