Oranje U20 begint WK kwalificatie met ruime overwinning.

De Nederlandse handbalsters zijn het WK-kwalificatietoernooi in het Zweedse Trollhattan goed begonnen tegen Polen. Na een 18-13 ruststand zegevierde Oranje met 35-20.

Nederland kwam sterk uit de startblokken en kwam op een 7-1 voorsprong. Daarna zakte de concentratie wat in. Dat had tot gevolg dat de scherpte minder werd, men meer fouten maakte en te gemakkelijk tegendoelpunten incasseerde. Polen kon dan ook de helft van de achterstand inlopen en kwam vlak voor rust op 16-13. Nederland kon in de slotfase nog twee treffers scoren wat de 18-13 ruststand opleverde.

In de tweede helft kwam Nederland opnieuw goed uit de kleedkamer en sloeg meteen haar slag. Maar deze keer kon men het langer vasthouden, mede ook omdat de Poolse dames het op een gegeven moment niet meer konden belopen. Met een run van 14-2 kwam Oranje  uit op een voorsprong van 31-15 en was de wedstrijd gelopen. Daarna nam de intensiteit wat af en kon Polen tot aan het einde weer redelijk mee oplopen met Nederland. Dit resulteerde in de 35-20 overwining.

Er was meer goed nieuws voor Oranje. Voor aanvang van de wedstrijd werd door de organisatie bevestigd dat de extra plek voor het WK naar poule 3 gaat wat betekent dat de eerste twee ploegen uit de poule van Nederland zich plaatsen voor het WK in Hongarije.

Scores van Oranje : Dione Housheer  9, Bo van Wetering 5, Amy Oostveen  4, Mariël Beugels  4, Iva van der Linden  3, Merel Freriks 3, Lynn Molenaar  2, Larissa Nüsser  2, Sarah Dekker  1, Sharon Nooitmeer 1, Riejanne Blaauw 1,

Twee ploegen kwalificeren zich voor het WK

Met deze overwinning op zak heeft Oranje al een eerste stap gezet. Zaterdagmiddag speelt men haar tweede wedstrijd tegen Tsjechië om 15:00 uur dat vanavond  om 20:00 nog zijn eerste wedstrijd  tegen Zweden moest spelen. Tsjechië verloor met 29-22.