Oranje U20 verliest onnodig eerste WK wedstrijd van Rusland

De Nederlandse handbalsters U20 zijn het WK in Moskou zaterdagmiddag begonnen met een onnodige nederlaag. Na een 13-17 ruststand verloor Oranje met  31-24 van het gastland Rusland de openingswedstrijd

Veertig minuten was Nederland de bovenliggende partij en was er feitelijk  niks aan de hand voor de ploeg van bondscoach Alex Vaassen. Nederland opende sterk 0-3 en liep vervolgens uit naar vijf doelpunten verschil 4-9 en 6-11 om in de slotfase van de eerste helft weer uit te lopen  van 11-14 naar 11-17. Toch ging men weer met een vierpunten voorsprong rusten: 13-17

Tot de 35e minuten bij een 16-20 tussenstand  Nederland drie keer op rij paal en lat trof was er niks aan de hand. Rusland profiteerede echter van de missers en kwam terug tot 19-20 uit een rebound na een gestopte zeven meter door Oranje.

Als Nederland dan opnieuw mist komt Rusland in de 42e minuut op 20-20.  De zelfverzekerdheid en effectiviteit waarmee Nederland de eerste veertig minuten had gespeeld was helemaal verdwenen. Niks lukte meer en ondanks dat Mandy Hoogeboom nog drie zeven meters wist te stoppen loopt Rusland uit naar 30-22 en wint uiteindelijk enigszins geflatteerd met 31-24.

Scores Anouk Nieuweweg 7, Larissa Nusser 5, Tamara Haggerty 3, Hanna van Rossum 3 Tess van Zijl 2, Sabine Vollebregt 2, Anouk Zwinkels 1, Annika Noordink 1,

De eerste volgende wedstrijd voor Oranje is maandag op 15:00 uur Nederlandse tijd. Tegenstander is dan Zweden