Oranje U20 verliest tweede WK wedstrijd van Zweden

De Nederlandse handbalsters U20 hebben ook hun tweede WK wedstrijd in Moskou verloren. Na de 31-24 nederlaag tegen Rusland op zaterdagavond verloor Oranje maandagmiddag na een 15-19 ruststand met 28-34 van Zweden

Ne een gelijk opgaande openingsfase (4-4) kon Nederland in de tien minuten via Larissa Nusser op een twee punten voorsprong komen (6-4) die Oranje met een doelpunt van Meijer en de sterk spelende Anouk Zwinkels tot 8-6 vasthouden. Een tijdstraf van Haggerty en Van Zijl lagen mede aan de basis van de eerste Zweedse voorsprong bij 8-9. Via twee treffers van Nieuwenweg en een van Van Rosseum komt Nederland nog een keer op voorsprong bij 11-10.

Als Nieuwenweg dan haar tweede zeven meter mist en Van Rossum tegen een tijdstraf oploopt neemt Zweden het heft definitief in handen Via 12-13, gevolgd door een time out van Nederland loopt Zweden weg naar 13-17. Nieuwenweg komt dan weer in het veld voor de laatste twee minuten en weet met twee treffers verdere schade voor rust te voorkomen. Met een 15-19 stand gaan beide ploegen dan ook de kleedkamers in

In de tweede helft loopt Zweden in eerste instantie via een doelpunt in een leeg doel, omdat Oranje met een man minder speelt en in die situaties de keepster wisselt voor een speelsters, weg naar 16-21. Toch kan Oranje via Zwinkels en Nieuwenweg nog wat terug doen 19-22 maar het is van korte duur. Nederland is teveel afhankelijk van enkele speelsters waardoor het spel rommelig wordt. Ook neemt de concentratie af waardoor er te veel dingen verkeert gaan en ook kansen worden gemist. Zweden profiteert optimaal en loopt weg naar 20-28 als het halverwege de tweede helft weer een doelpunt in een leeg doel kan scoren.

De wedstrijd is gelopen en Nederland kan alleen maar hopen dat de schade beperkt blijft maar ziet toch met nog negenminuten te spelen de marge oplopen naar tien doelpunten verschil 23-33. Als Zweden dan in de laatste vijf minuten bij een 24-34 stand nog tegen drie tijdstraffen oploopt kan Nederland nog iets terug doen, al profiteert het te weinig van de mogelijkheden die het krijgt. Uiteindelijk verliest Oranje dan ook met 28-34 zijn tweede wedstrijd.

Woensdag wacht de derde wedstrijd tegen China dat vandaag tegen Rusland speelt nadat het de eerste wedstrijd met 28-23 van Japan had verloren

Scores voor Oranje Anouk Zwinkels 10, Anouk Nieuwenweg 7, Larissa Nusser 5, Sabine Vollebregt 2, Tamara Haggerty 1, Danick Boonkamp 1, Jill Meijer 1, Hanna van Rossum 1.