Oranje U20 walst bij WK ook over Angola heen

De Deense handbalsters U20 hadden maandag nog veel moeite om Angola met 25-20 te verslaan bij de eerste WK wedstrijd in het Hongaarse Debercen. Nederland kende daarentegen geen enkel probleem met de Afrikaanse leeftijdsgenoten. In de eerste helft denderde Oranje U20 woensdagavond, net als tegen Paraguay, over haar tegenstander heen. Na een 10-19 ruststand zegevierde Oranje  in haar tweede WK wedstrijd met 21-37 over Angola

Het was Angola dat de eerste treffer nog mocht scoren maar in het vervolg was het Nederland dat als snel een 1-4 voorspong nam tegen een fysiek spelend Angola. De coach pakte dan ook  snel zijn eerste time-out maar dat hielp niet veel. Nederland liep door naar een 2-8  en 3-10 voorspong. Halverwege wordt Nederland twee keer afgefloten voor lopen waardoor Angola weer iets kan inlopen 5-10. Oranje houdt de druk  op haar tegenstander en vergroot de voorspong naar een verschil van tien doelpunten: 6-16 (25’) waarna er gerust wordt bij een 10-19 stand.

In de tweede helft loop Oranje al snel verder uit naar een verschil van twaalf doelpunten: 12-24. Dan wordt het allemaal een beetje rommelig mede ook door de vele wissels bij Oranje. Het blijft in eerste instantie een stans quo waarna men halverwege de tweede helft Angola toch weer iets dichterbij ziet komen, Van 14-26 gaat het naar 20-29. Een laatste time out van de Nederlandse coach Robert Nijdam zet oranje bij 21-30 weer op het goede spoor. Angola scoort in de laatste tien minuten niet meer terwijl Nederland weer elke kans aangrijpt om te scoren hetgeen uiteindelijk een 21-37 eindstand op het scorebord bracht in Hodos Hal in Debrecen

De volgende wedstrijd is donderdagavond om 18:00 uur tegen Roemenië dat met 32-30 van Japan en 41-25 van Paraguay heeft gewonnen.

Dione Housheer 10, Sarah Dekker 6, Larissa Nusser 4, Merel Freriks 4, Rianne Blaauw 4, Lynn Molenaar 2, Sharon Nooitmeer 2, Amy Oostveen 2, Mariël Beugels 2, Laura Zeldenthuis 1