Nieuws

Oranje-getint Nordhorn blijft op titelkoers, debuut Konitz met nederlaag

Door Frits Feuler– In de Tweede Bundesliga bij de mannen won het Nederlands getinte Nordhorn Lingen de topper voor eigen publiek met 29-21, na een 16-12 ruststand van nummer twee Coburg 2000. Ruim 3500 fans zag drie treffers van Toon Leenders uit evenzovele pogingen, eentje van Patrick Miedema uit drie worpen Alec Smit scoorde niet, want hij leverde ok geen schot op doel af. Nordhorn-doelman Buhrmester haalde een stoppercentage van 46%: 18 stops op 39 schoten. Bart Ravensbergen en Nicky Verjans kwamen niet in actie.

Nordhorn blijft op plek drie, met 32 uit 22. Coburg telt een trapje hoger 33 punten. Koploper is Balingen-Weilstetten, met 37 uit 22. De nummers 1 en 2 promoveren rechtstreeks naar de Bundesliga. Op 9 maart gaat Nordhorn op bezoek bij de koploper.

Het debuut van Bartosz Konitz bij Wilhelmshavener verliep niet succesvol. In het uitduel verloor zijn ploeg met 26-23 (14-12). Duncan Postel scoorde eenmaal uit drie pogingen, Rutger ten Velde haalde een op een. Het ene schot van Konitz trof geen doel.

Jorn Smits had met Emsdetten in de eerste helft nogal wat moeite met Rhein Viking: 14-14. Dat beelde veranderde in de tweede helft. Uiteindelijk wonnen de gasten met 26-35 waarbij twee treffers uit twee pogingen en een assist van de Nederlander.

In de Bundesliga haalde Lemgo, met Dani Baijens en Fabian van Olphen het niet bij TVB 1898 Stuttgart, de ploeg van Bobby Schagen: 25-23. Grote struikelblok was oud-international-doelman Johannes Bitter met 17 stops op 40 schoten: goed voor 43%. Baijens scoorde 1 uit 1, de ene worp van Van Olphen haalde het niet voorbij Bitter.

Zondag ontvangt nummer acht Bergischer, met Jeffrey Boomhouwer, HSG Wetzlar, de huidige nummer 14. 

Deel dit bericht