Nieuws

Oranje-heren beginnen EK/kwalificatie in Sittard

Van de Redactie - 25 oktober begint het kwalificatietoernooi voor het EK van 2020. Het toernooi waar de Oranje handballers zich voor het eerst willen / moeten plaatsen voor het Europees Kampioenschap. Vier jaar geleden heeft Oranje, toen nog onder leiding van Joop Fiege, 2020 gemarkeerd als einddoel.

Voor het eerst plaatsen zich nu 24 landen voor dit EK en daar hoort Oranje ook bij te zijn gezien hun positie op de European Ranking. Met de tegenstanders Estland, Letland en Slovenië is Oranje dan ook aan haar stand verplicht om bij de eerste twee te eindigen.

Donderdag 25 oktober om 19.30 uur kan Oranje die eerste stap zetten. Dan wordt in het Cityresort in Sittard de eerste wedstrijd gespeeld tegen Estland, de winnaar van groep B uit de eerste kwalificatieronde waarin men Turkije en Kosovo achter zich wist te houden.

Drie dagen later volgt dan de eerste uitwedstrijd tegen Letland in Valmiera om 15.00 uur.

11 april 2019 (19.30 uur) staat dan de eerste confrontatie met Slovenië, de nummer drie van het laatste WK, op het programma, in Almere. Drie dagen later volgt dan de uitwedstrijd in Slovenië

Deel dit bericht