Nieuws

Oranje-international Angela Malestein plakt nog een jaartje Bietigheim vast

Door Frits Feuler- SG BBM Bietigheim, op dit moment na 17 duels de ongeslagen koploper in de Duitse Bundesliga, verheugt zich op de contractverlenging van Oranje-hoekspeelster Angela Malestein (26) tot 30 juni 2020. Haar contract liep na dit seizoen af. Na international en rechterhoekspeelster Amelie Berger (19) die overkomt van Leverkusen en het opnemen van A-junior Leonie Patorra maakte de clubleiding eerder al een verlengd verblijf bekend van tweevoudig handbalster van het jaar, Anna Loerper en de Deense international Fie Woller. Nu is dus ook de krabbel van Malestein binnen.

Angela Malestein: jaartje langer bij Bietigheim                  foto club

De Spakenburgse werd door meerdere clubs op het verlanglijstje gezet. Ze begint na de zomer aan haar zesde seizoen. In 2014 kwam ze over van Blomberg-Lippe en mocht in 2017 – ongeslagen - de kampioensschaal met Bietigheim in de lucht houden plus de Supercup. Verlies was er in de EHF Cup-finale in 2017.

Met Oranje behaalde de 120-voudig international in december de bronzen EK-medaille in Frankrijk. Op haar rechterflankpositie behoort Malestein tot een van de beste Europese speelsters.

Coach Martin Albertsen is blij met het verblijf van Malestein in zijn ploeg. “Ze heeft bij ons een fantastische ontwikkeling doorgemaakt en is zeker nog niet aan het einde van haar prestaties. Als het ergens om gaat, is Angela steeds voor de ploeg paraat. Een echte topspeelster!”

Angela Malestein over haar contractverlenging: "Ik voel me in Bietigheim op mijn gemak. De stad is een tweede vaderland voor mij geworden. Alles klopt, dus was het niet moeilijk om nog een jaartje bij te tekenen. Het team toont nog steeds progressie en ik hoop dat we samen nog veel prijzen kunnen pakken.”

Koploper in de hoogste Duitse liga en ook present op de OLYMP Final4, op 25 en 26 mei in de Porsche Arena in Stuttgart.

Deel dit bericht