Nieuws

Oranje-speelsters bevestigen vorm in Champions League

Door Frits Feuler– In de Champions League bij de vrouwen werd afgelopen weekeinde de tweede speelronde afgewerkt. De Nederlandse deelneemsters toonden aan dat de goede vorm er nog steeds is. Belangrijk voor de Oranje-internationals die in voorbereiding zijn op het komende EK in Frankrijk en op die manier hun vorm kunnen bijschaven.

Op Györ staat ook in dit seizoen geen maat. Het Kroatische Podravka kon in eigen huis slechts toekijken hoe Groot en co met 27-33 (15-17) wonnen. Györ miste bovendien Anita Görbitz (blessure) en Nora Mork die opnieuw voor zes maanden aan de kant moet vanwege een ernstige kniekwetsuur. Eduarda Amorim (8) en Stine Oftedal (8) waren de succesvolste schutters bij de gasten. De Nederlandse spelverdeelster scoorde driemaal.

Ferencvaros, met Danick Snelder, redde het thuis nipt tegen Vipers Kristiansand: 27-26. De Oranje-speelster dropte zes keer de bal in het Noorse netje. Twee punten uit twee duels, het kan nog alle kanten op.

Bietigheim pakte thuis belangrijke punten en de koppositie in groep D na winst op Bucuresti: 30-28. Angela Malenstein (7), Maura Visser (4) en Laua van der Heijden (2) waren ook behoorlijk trefzeker.

Zaterdag had Lois Abbing het Rostov-Don bij Brest Bretagne een zwar bevochten punt behaald: 29-29. De Nederlandse opbouwspeelster scoorde niet. Zaterdag is in Kopenhagen het duel om de koppositie in groep B.

Kopenhagen haalde fors uit in Zweden en zette Sävehof met een 22-36 nederlaag in de hoek. Bont pikte vier stuks binnen. Larisse Nüsser mocht opnieuw speelminuten maken op het hoogste Europese niveau.

Tess Wester kwam bij Odense, thuis voor 3500 fans tegen Metz, niet in actie. De Deense ploeg moest een draw toestaan: 19-19. Ailly Luciano scoorde niet. De Duitse Xenia Smits nam drie treffers mee. Sharon Nooitmeer en Ilya Belgareh waren niet meegereisd.

Kristy Zimmerman redde het niet met Thüringer, op bezoek bij Krim Mercator: 27-20 verlies.

Deel dit bericht