Nieuws

OranjeU20 zonder Tess van Buren als speelsters naar het WK

Vrijdag vliegen de Nederlandse handbalsters U20 naar Moskou waar ze zaterdag 2 juni om 17:30 uur de openingswedstrijd van het wereldkampioenschap tegen Rusland moeten gaan spelen. Dat zal dan moeten gaan gebeuren zonder Tess van Buren.

De opbouwster afkomstig uit Ridderkerk maar spelende voor Dalfsen heeft deze week bij de laatste oefenwedstrijd op weg naar het WK tegen VOC haar vinger gebroken. Van Buren gaat wel mee naar Rusland maar zal dat in een andere rol doen dan dat ze verwacht had want spelen dat zit er niet in. Dat betekend dat Nederland met 15 speelsters naar Rusland zal vertrekken.

Pechvogel Tess van Buren, kijk hier verder

“We zullen Tess en Delaila Amega, die al langer geblesseerd is, zeker gaan missen maar de rest is super scherp en heeft er veel zin in” vertelt bondscoach Alex Vaassen. “Ik ben er dan ook van overtuigd dat de rest  iets extra’s gaat geven om het verlies van de twee geblesseerde speelster te compenseren. We zullen ons wedstrijd voor wedstrijd door het toernooi gaan vechten en hier en daar voor een verrassing gaan zorgen”, aldus de bondscoach. “En dan zien we wel waar we staan na de groepsfase”.

Nederland speelt op 4 juli om 16:00 tegen Zweden, 6 juli om 12:00 tegen China 7 juli om 20:00 tegen Chili. De laatste groepswedstrijd is op 9 juli om 12:00 tegen Japan.

Nederland kruist in de knock-outfase met groep 3 met daarin als mogelijk tegenstander: Roemenië, Duitsland, Spanje, Kazachstan, Egypte  en Argentinië.

Selectie:

  1. Larissa Nusser ---- SERCODAK Dalfsen
  2. Ilya Belgareh --- V&L
  3. Danique Boonkamp --- SG 09 Kirchhoff
  4. Annefleur Bruggeman – Bayer Leverkusen
  5. Rinka Duijndam --- Bad Wildungen
  6. Tamara Haggerty --- Bad Wildungen
  7. Mandy Hoogenboom --- SCH Rozengarten Bucholz
  8. Jill Meyer --- SV Celle
  9. Anouk Nieuwenweg --- Bad Wildungen
  10. Annika Noordink --- Sercodak Dalfsen
  11. Hanna van Rossum ----Bad Wildungen
  12. Dionne Visser --- SG 09 Kirchhoff
  13. Sabine Vollebregt --- Virto Quintus
  14. Anouk Zwinkels ---Virto Quintus  
  15. Tessa van Zijl --- Virto Quintus 
Deel dit bericht