Nieuws

Over de grens: Luc Steins in Team van de Week

Door Frits Feuler –Handbal wordt in de buitenlandse competities inmiddels op verschillende dagen gespeeld. Vooruitgeschoven duels, regulier geplande wedstrijden ten behoeve van televisie-uitzendingen. Kortom: soms kun je het spoor bijster raken bij zoveel aanbod waarbij ook nog eens talloze Nederlandse handballers en handbalsters zijn betrokken.

Spelverdeler Luc Steins bijvoorbeeld kroonde zich op de eerste speeldag met Tremblay in de Franse Lidl Star Ligue – 26-30 winst in het uitduel bij Cesson – niet alleen met zes treffers tot topscorer van zijn ploeg maar werd ook opgenomen in het ‘team van de week’ van de eerste speelronde.

Györ, met Nycke Groot, verpulverde vrijdagavond in het uitduel Budaors met 30-45 (15-20). Dannick Snelder ging met Ferencvaros op bezoek bij Mosonmagyarovar en kwam tot een 13-24 zege. Groot en Snelder bezetten na twee duels de koppositie in de hoogste Hongaarse divisie.

Rostov-Don, met Lois Abbing haalde thuis tegen Alisa Ufer nog maar eens verwoestend uit: 37-20. Twee zeges en de koppositie, voor wat dit met nog 18 duels te gaan, waard is.

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=3QbCgfXTha0

Emsdetten, met Jorn Smits, was thuis nipt de baas over Rhein Vikings: 25-23 (16-9). Ook winst in die tweede Bundesliga voor Bartek Konitz: met Eintracht Hagen versloeg hij in het thuisduel N-Lübbecke nipt: 27-26. Konitz werd topscorer met zeven treffers.

Via deze link een aantal beelden en interviews na het duel van Györ:

https://www.youtube.com/watch?v=9tdFTN-usls&feature=youtu.be

Deel dit bericht