Overleven in de Challenge cup wordt zware opgave voor Quintus

De handbalsters van Quintus lijken ook dit jaar tegen het Kroatische Lokomotiva Zagreb hun Waterloo te gaan vinden in de Europese Challenge cup. Werd er vorig jaar in de halve finale met 24-23 en 27-16 twee keer verloren van de latere winnaar, dit jaar ging de Heulse ploeg in de eerste wedstrijd van de kwartfinale in Zagreb opnieuw met ruime cijfers onderuit. Na de 13-7 ruststand won Zagreb met 26-17 en lijkt overleven in de Challenge Cup een zware opgave te worden.

Van de anders zo gemakkelijk scorende ploeg kwamen zaterdagavond slechts zes speelsters tot een treffer. Daisy Hage maakte als topscoorster zes doelpunten. Lois Strik werd al na veertig minuten, na haar derde tijdstraf, met rood naar de tribune gestuurd.

De opening was voor de thuisploeg, met de 3-1 na vijf minuten en werd gevolgd door een 1-3 score van Quintus wat een 4-4 tussenstand opleverde na 10 minuten. Vanaf dat moment liep Quintus achter de feiten aan. Anouk en Lissane Zwinkels hadden wat scoren betreft beiden met één doelpunt al hun kruit verschoten. Lokomotiva  liep binnen zes minuten weg naar een 10-4 tussenstand. Pas in de twintigste minuut scoorde Quintus weer. Het werd 10-5 door Daisy Hage waarna de thuisploeg weer verder uit kon lopen naar 13-6. Lois Strik bepaalde met haar enige doelpunt de ruststand op 13-7.

In de tweede helft is het eerste doelpunt voor de thuisploeg (14-7) waarna de wedstrijd tot de 47e minuut gelijk opgaat tot 21-14. Door opnieuw enkele missers aan de kant van Quintus was het Lokomotiva dat weg liep naar een verschil van tien doelpunten: 24-14. Via Grif en een zeven meter van Hage kon Quintus nog iets terug doen maar de topscoorster bij Zagreb met 11 doelpunten, Larissa Kalaus, bepaalde de eindstand op 26-17.

Volgende week staat de thuiswedstrijd voor Quintus in de Eekhout op het programma. Het verschil van negen doelpunten wegwerken wordt een hele moeilijk klus. Maar in handbal is niets onmogelijk, zeker niet als Quintus wat beter met de kansen om gaat dan het zondagavond heeft gedaan.

Scores: Daisy Hage 6, Amy Oostveen 4 en Cynthia Grift 4, Lisanne Zwinkels 1, Anouk Zwinkels 1, Lois Strik 1.