Nieuws

Pats! Boem! Geen doelpunt!

Ongelooflijk! Schitterende vrije worp smoort in de bovenhoek

Door Frits Feuler - Je moet het gezien hebben! Het is bijna onmogelijk in het handbal! In de derde Duitse Liga werd op de eerste competitiedag wel een heel merkwaardige actie in beeld gevangen. Fürstenfeldbrück kreef in eigen huis bezoek van het gedegradeerde Konstanz. Met nog luttele tellen op de klok mochten de gasten een vrije worp nemen. Op dat moment bij een stand van 24-23. Zou die rechtstreekse bal erin gaan, dan waren de gasten dolblij met dat ene punt. Waarom niet?

Maar hoe vaak gebeurt dit? Een bal vol met hars! Een keer in de honderden wedstrijden. In Nederland uitgeslotendoor het verbod op harsgebruik in de meeste hallen.

Het aloude patroon: muurtje breed opzetten, handen omhoog, keeper in de goede hoek.  Koud kunstje voor de dekking. Bij de gasten belastte Tom Wolf zich met dit ultieme klusje. Op een manier zoals in de jaren zeventig Sittardiaan Ton Reijnders zijn fameuze knikworp / zijdelingse valworp meermaals succesvol uitbuitte.

Fluitje! Knik naar links! Om het muurtje heen! Bal naar de lange bovenhoek! Keeper gepasseerd. Maar dan.....

Klik op deze link om te zien wat er met die prima ingeschoten bal - vol hars - gebeurt!

https://www.sport1.de/handball/2018/08/handball-bleibt-wegen-harz-bei-konstanz-fuerstenfeldbruck-am-tor-kleben?utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1535366541

Deel dit bericht