Nieuws

Allison Pineau verruilt Brest voor Paris

Van de Redactie – Sinds enige maanden was al bekend dat het niet meer zo goed boterde tussen Allison Pineau (30) en haar club Brest Bretagne. Vandaag werd dat bericht officieel: Pineau verlaat Brest en keert terug naar Paris. De wereldhandbalster van 2009 keert terug naar de club waar ze haar eerste profcontract tekende, toen nog onder de naam Issy les Moulineaux.

“Volgens mij was het absoluut noodzakelijk om tijdens het seizoen geen olie op het vuur te gieten,” aldus de Franse international in een interview met de Franse krant Le Parisien. Ze geeft aan dat ze door de club ten onrechte als zondebok wordt gezien en is in de houding van de club teleurgesteld.

“Ik ben opgegroeid in Parijs, een stad waar ik van houd en waar mijn familie woont,” verklaart Pineau haar terugkeer. “Ondanks dat ik liever Champions League wil spelen, maar terugkeren naar Parijs is beter dan naar het buitenland te vertrekken,” laat de spelverdeelster optekenen. Ze denkt al aan de Spelen van 2020m in Japan en wil haar oude vorm terug vinden in Parijs.

In 2009 verkaste Pineau van Issy les Moulineaux naar Metz, kwam daarna nog uit voor Oltchim Valcea (Roemenië) alsook voor Vardar Skopje (Macedonië) en Krim Ljubljana (Slovenië) voordat ze via één seizoen Baia Mare (Roemenië) in 2016 naar Brest overstapte.

In 2009 dus wereldhandbalster. Naast nationale titels met haar clubs won ze met de Franse nationale ploeg zowel het WK alsook het EK 2018 toen ze in de finale tegen Rusland de rode kaart kreeg. Zilver was er bij de Spelen van 2016. Goud in 2020 in Japan is intussen haar grote droom.

Foto: links Allison Pineau

 

Deel dit bericht