HandbalshopHandbalDirect Kerst
Piotr Konitz, nieuwe trainer Merksem Handbal

Piotr Konitz, nieuwe trainer Merksem Handbal

21 juni 2017, 09:06 uur

Merksem Handbal wil terug naar de BENE-League. Omdat te bereiken slaat de club een nieuwe weg in. Voor de komende drie seizoen heeft men Piotr Konitz aangetrokken als trainer/coach voor de  club uit het Belgische Antwerpen.

Na drie jaren HARO Rotterdam, waar Konitz zeer jonge groep naar de eredivisie bracht, was hij het afgelopen jaar succesvol met Volendam. Met de ploeg uit Noord Holland moest hij op een haar na het kampioenschap van Nederland  aan de Limburgers van OCI-LIONS laten ​

Bij Merksem zal Dirk Jaspers, afgelopen seizoenen ook al werkzaam  bij Merksem, volgend seizoen doorschuiven naar het tweede team, om de doorstroming van jonge spelers naar het eerste team te begeleiden. Verder vindt Konitz bij Merksem ook nog zijn oud-teamgenoot uit de Poolse Nationale Ploeg, Robert Goliath , die zich wederom zal ontfermen over de keepers.

Merksem wil samen met haar sponsors en Stad Antwerpen een stap maken in de opleiding van jonge spelers, om met deze spelers terug te keren naar de BENE-League. De nieuwe  trainersstaf  bestaande uit Piotr Konitz, Dirk Jaspers, en Robert Goliath heeft mede daarom tot een verbintenis van tenminste 3 jaar besloten .

Met Konitz als hoofdtrainer denkt de club uit Antwerpen een toptrainer te hebben binnengehaald, die uiteindelijk, en dan bedoelt men niet binnen één jaar, de ploeg kan doen terug keren naar de plek waar men vindt dat men thuishoort: De BENE-League, zo verklaar het management van Merksem Handbal de keus voor de Nederlandse toptrainer.

De keus voor Merksem is een verrassende keus voor de uit Waalwijk afkomstige trainer coach maar aan de andere kant ook weer niet. Merksem zit na de degradatie uit de BENE-League in eenzelfde situatie als HARO toen die naar degradeerde uit de eredivisie en hij daar vier jaar geleden aan de slag ging.

Handbalstartpunt sprak nog even kort met Piotr Konitz die inmiddels onderweg is naar zijn vakantieadres in Polen. Hij is heel tevreden met zijn nieuwe opdracht en vind de situatie bij Merksem opnieuw een hele mooie maar zeker ook een interessante uitdaging.

“Wij hebben prettige gesprekken gehad over de toekomst van de club en hoe het verder moet. Ze hebben best getalenteerde jeugd dus hebben ze er voor gekozen om opnieuw te gaan bouwen aan een hele nieuwe ploeg. Ik heb vertrouwen maar ook wat belangrijk is tijd gekregen om dit te gaan doen. Er was zelfs sprake van en overeenkomst voor vijf jaar, maar we zijn voor nu uitgekomen op drie jaar. Ik denk dan ook dat ik rustig kan werk en ben dan ook erg gemotiveerd om er weer iets moois van te gaan maken”.  

Laatste update: 21 juni 2017, 10:05 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct