Nieuws

Play-offs om twee plaatsten in de BENE-league begint zaterdagpas echt

Zijn Houten en DFS is staat om stand te houden tegen Quintus en Hurry Up?

In de strijd om twee plaatsen in de BENE-League voor het komende seizoen kan dit weekend enige duidelijkheid komen in hoeverre de twee eredivisieploegen aanspraak kunnen gaan maken op een plaats in de Nederlands-Belgische competitie.

Stonden vorige week nog de twee BENE-League en de twee eredivisie ploegen tegenover elkaar in de eerste confrontatie van deze play-off competitie, deze week spelen de twee BENE-League ploegen elk tegen een eredivisieploeg. In deze wedstrijden ligt de grootste druk bij de BENE-League ploegen. Voor hun moet het in deze wedstrijden gebeuren en moet er gewonnen worden om handhaving op het hoogste niveau te kunnen gaan afdingen. Zij hebben dan ook het meeste te verliezen terwijl er voor de eredivisieploegen niks te verliezen is maar wel heel veel te winnen. Als zij kunnen winnen kan men in een flow terecht komen. En wat er dan gebeurt is moeilijk te voorspellen. De vraag is dan ook altijd: hoe gaat iedereen zich onder deze druk houden.

DFS Arnhem weet wat dit betekent. Zij hebben dat vorig seizoen aan de lijve ondervonden. Zaterdagavond spelen ze thuis tegen JMS Hurry Up, een fysiek sterke ploeg. Maar ook Arnhem is een ervaren ploeg die al langere tijd met een bepaalde kern samenspeelt. Zouden zij op het juiste moment kunnen pieken? Hurry Up heeft een sterke kern spelers maar ook een ploeg die geregeld onder de druk bezwijkt op het moment dat het niet wil gaan zoals men dat wil. Dat gaat zeker mee spelen als DFS in staat is Hurry up te kunnen gaan bijhouden.

Wematrans Quintus weet ook wat het betekent om tot de laatste snik te moeten strijden voor het behoud van de BENE-League plaats. Vorig seizoen bleef men uiteindelijk op basis van doelsaldo in de BENE-League. Zij weten hoe dat voelt en hoe hoog de spanning kan oplopen als het dreigt mis te gaan.  De Heulse ploeg speelt zaterdag thuis tegen Houten, de toch wel verrassende winnaar van de competitie in de eredivisie. Voor Stipt Payroll Houten is het allemaal nieuw,  zij kunnen vrank en vrij spelen. Quintus niet, die kunnen zich na de nederlaag van vorige week bij Hurry Up geen tweede uitschuiver permitteren want dan gaat men de komende weken achter de feiten aanlopen.  

Deel dit bericht