Nieuws

Positie Duitse bondscoach Christian Prokop wankelt

Maandag geeft Duitse Handbal Bond opening van zaken

Door Frits Feuler –De Duitse Handbal Bond (DHB) heeft, zo vlak voor het weekeinde, komende maandag een persconferentie aangekondigd. Niets bijzonders, ware het niet dat op de meeting in Hannover bekend gemaakt gaat worden welke resultaten de evaluatie van het voorbij EK – de Duitse ploeg, regerende Europees kampioen, werd teleurstellend negende – heeft opgeleverd: ‘Ergebnis Analyse EM 2018.’

Maar insiders weten inmiddels te berichten dat het hier om het ontslag van bondscoach Christian Prokop zal gaan. Immers, een aantal ervaren spelers in de nationale ploeg heeft zich min of meer openlijk tegen een langer aanblijven van de jonge en ambitieuze trainer uitgesproken en dreigt, bij aanblijven van Prokop, de nationale ploeg te verlaten. 

Spiegel Online meldt inmiddels het ontslag van de 39-jarige coach. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de povere prestaties in Kroatië. In de kwartfinale werd de Duitse ploeg uitgeschakeld daar waar minimaal gehoopt was op een plek in de halve finale.

Volgens mediaberichten worden dit weekend op de luchthaven van Hamburg nog gesprekken met verschillende internationals gevoerd door DHB-sportdirecteur Axel Kromer en vice-voorzitter Bob Hanning. Daar wordt blijkbaar nog onderzocht of de ploeg toch in de wankele positie van Prokop wil meegaan ondanks de vermeende verstoorde sfeer. 

Maar houdt de DHB vast aan het contract met Prokop, dan dreigt een aantal belangrijke spelers met vertrek. De kloof tussen coach en spelers moet dan wel erg groot zijn.

Ook de positie van Bob Hanning komt dan ter discussie. Prokop was in 2017 door Hanning als ideale kandidaat naar voren geschoven. De trainer van Bundesligaclub SC DHfK Leipzig geldt als een toekomstige toptrainer maar mist internationale ervaring. De opvolger van de succesvolle IJslandse coach Dagur Sigurdsson – hij vertrok naar Japan – kostte de DHB het lieve sommetje van 500.000 euro als afkoopsom bij Leipzig. Prokop werd vervolgens contractueel vastgelegd tot 2022.

“We gaan ervan uit dat we met Christian Prokop verder blijven samen werken,” verklaarde Bob Hanning direct na het catastrofaal verlopen EK.

Voor vragen van de Duitse media was Hanning vandaag niet bereikbaar. 

Deel dit bericht