Handbalshop
Predrag Dosen trainer coach bij Belgische regio ploeg Kortessem

Predrag Dosen trainer coach bij Belgische regio ploeg Kortessem

13 juni 2018, 15:38 uur

Predrag Dosen, onder handballers ook bekend met als  Pedza, begon zijn trainerscarrière bij de roemruchte Joegoslavische topclub maar tegenwoordig spelend onder de Bosnische vlag: Banja Luca. Hij kwam in 1996 naar België, nam de Belgische nationaliteit aan en werd docent lichamelijke opvoeding aan diverse middelbare scholen en was ook aan de Topsportschool in Belgisch Limburgse Hassslet verbonden.

Hij oogt als een krijger die steeds voorop gaat in de strijd. Welbespraakt, een aimabel mens en stralend na een gewonnen partij. Hij eist niet alleen alles van zichzelf maar ook van iedereen om hem heen verwacht hij inzet en discipline. Onderdelen die zo belangrijk zijn in het moderne handbal naast technische en tactische vaardigheden.

Als trainer van de nationale Belgische ploeg boekte hij aardige successen en als clubtrainer bij Hasselt, Tongeren, Neerpelt, Beyne en Visé drukte hij zijn stempel op de succesvolle ontwikkeling van spelers bij deze ploegen en pakte hij ook menige hoofdprijs.

Het komende seizoen zal het wat het niveau betreft wel even aanpassen worden want de altijd zo gedreven Dosen gaat een aantal trapjes naar beneden en wordt trainer bij het vier klassen lager spelende HCPK Kortessem dat uitkomt in de regio Limburg. In deze  klasse, met dertien ploegen, eindigde de ploeg het afgelopen seizoen op de zevende plaats.  

Laatste update: 13 juni 2018, 20:04 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct