Nieuws

Project is geslaagd als we in de bus zitten naar Oekraine

Afgelopen weekend speelden de handballers van Alphadeuren Houten hun eerste wedstrijd in de nieuwe “Handbal-Dome” in Houten. Drijvende kracht achter dit project is Dick Jacobs die vele zullen kennen als de eigenaar van Alphadeuren, de grote sponsor achter de handballers van Alphadeuren Houten. Hij is daarmee een van de belangrijkste krachten die het handbal in de Eredivisie mede mogelijk maakt, maar op termijn meer wil, en ook mee wil doen in de BENE-League en in Europa.

Dick Jacobs is met handballen begonnen bij Eendracht op het moment dat hij nog in Vleuten woonde. Vervolgens werd hij getransfereerd naar UD wat later fuseerde tot UDSV. Vervolgens kwam hij bij HV Houten terecht, niet in de laatste plaats omdat zijn vrouw uit Houten kwam en het echtpaar daar ging wonen. De favoriete stek van Dick binnen de lijnen is linker opbouwer. Zijn 194 centimeters aan lengte zijn daarbij natuurlijk geen nadeel. “Handbal is in mijn beleving een dynamische mannelijke sport met respect voor elkaars kunnen. Als speler is het een fantastische sport om te doen”, aldus Jacobs.

Jacobs is algemeen bestuurslid en vermoed dat deze functie in de toekomst bestuurslid algemene zaken zal gaan heten. Hij mag worden gezien als een van de initiatiefnemers van de nieuwe handbaltempel. “Toch wil ik vermelden dat The Dome niet mogelijk zou zijn geweest als Paula Gans niet had meegedaan in de financiering net als Roelof Koops en Frans Wennekes. Wij hebben alle taken binnen The Dome onderling verdeeld. Natuurlijk moet ik daarbij niet vergeten dat de gemeente Houten goed heeft meegedaan vooral via Herman Geerdes. Het is mij gelukt deze groep mensen te enthousiasmeren mee te doen. Bijzonder is de positie van Paula Gans-Klein als de vrouw van mijn overleden beste vriend Albert (Appie) Gans. Ik weet zeker dat hij had meegedaan en samen met ons was opgetrokken. Gelukkig voor alle handballers in de omgeving leeft hij voort in onze herinnering via het meedoen van Paula”, meldt Jacobs.

Wat gaat The Dome voor jou betekenen?Vooral dat we een eigen thuis voor Handbal Houten hebben. Uiteraard is het een particulier initiatief waarvan we verwachten dat het ook zakelijk een succes zal worden. Met de The Dome heeft de sport in deze regio een prachtige Handbal-Dome gekregen waardoor ik er van overtuigd ben dat de handbalsport zeker zal groeien We kunnen hier ook interlands organiseren in een hal die warmte en gezelligheid uitstraalt en in het centrum van het land ligt. Dat is wat het handbal in Nederland nodig heeft” vertelt Jacobs.

Op de vraag waar Handbal Houten over vijf jaar staat antwoord Jacobs, “Ik hoop dat de vereniging uitgroeit tot meer dan 500 leden, maar ik ga ook uit van sportieve successen in de toekomst. In mijn beleving gaan we binnen nu en vijf jaar Europa in en dat komt door The Dome, maar voor mijn gevoel is het project pas helemaal geslaagd als we in de bus zitten naar Oekraïne voor een Europacupwedstrijd. Daarnaast hoop ik natuurlijk dat we meer sponsors kunnen gaan binden aan deze verwachtingen en dat ook zij hun steentje bij willen dragen aan onze  doelstelling.

Op de vraag waar hij het meeste naar uit kijkt antwoord hij,  “een compleet “Avondje Houten” en dan bedoel ik topsport met een hapje eten, goed entertainment en de gezellige nazit. En als tweede kijk ik uit naar de groeiende belangstelling voor mijn sport en hoop ik dat heel veel vrijwilligers ook ontwikkelen wat ik heb gekregen namelijk: “Passie voor  

Deel dit bericht