Promovendus Volendam thuis ook te sterk voor Hercules

Sterk begin Hercules niet doorgezet

Door Hercules –De eerste competitiewedstrijd in het seizoen 2018-2019 voor de dames van Hercules was de uitwedstrijd tegen het gepromoveerde Volendam. De reputatie van de thuisploeg was al bekend: 4 jaar ongeslagen en de nodige versterkingen. Kortom, er stond een lastige klus op het programma.

Hercules startte vanuit een actieve 6:0-dekking om op deze manier de ruimte op de cirkel klein te houden. Maar wilde zeker ook vooruit verdedigen om het aanvalsspel van de thuisploeg te ontregelen om daarmee snel in balbezit te komen. In de aanval probeerde men met de nodige spelvariatie de verdediging stuk te spele. Veel beweging en positiewisselingen en overtuiging in de afsluiting, was het devies!

Het eerste kwartier liet Herclues uitstekend handbal zien en was het de baas op het veld. Aanvallend werd er gehoor gegeven aan de afspraken en kon men geregeld de defensie breken. In de dekiing werkte men hard en kregen de aanvalsters van Volendam weinig ruimte. Met een verrassend gwmak gingen de bezoeksters gedurende het eerst deel dan ook aan de leiding. Via 0-3 en 5-7 was er geen vuiltje aan de lucht.

Onzekerheid

Geheel onverwacht sloop toch de onzekerheid in de ploeg. Met als gevolg dat er verkeerde keuzes gemaakt werden. Samen met het stevige verdedigingswerk van de thuisploeg kantelde de wedsstrijd in het nadeel van Hercules. De onmacht in de aanval had ook zijn weerslag op de defensie waar men steeds meer ruimte moest toestaan en men ook te maken kreeg met tijdstraffen. Na de 7-7 liep Hercules achter de feiten aan en keek het bij de rust al tegen een 198-11 achterstand aan.

In de tweede helft lukte het niet om het spel weer op de rails te krijgen. Teveel individueel, in een te laag tempo en zonder verrassingen kon men de Volendamse muur niet slechten. In de dekking wist men echter wel stand te houden maar de omzetting naar de 5:1-dekking had een negatief effect. De thuisploeg profiteerde van de ruimte die men kreeg naar de cirkel zodat Hercules weer terug moest naar het beproefde recept.

Het verschil leek op te lopen tot meer dan tien treffers maar Hercules herpakte zich dan toch eindelijk in de laatste tien minuten. Met enkele uitstekende snelle tegenaanvallen kreeg men weer wat vertrouwen in eigen kunnen en wist men de marge uiteindelijk terug te brengen tot acht: 33-25.