PSG Kampioen: Bart Ravensbergen mist promotie naar Starligue

Ondanks dat Montpellier, Nantes en Paris Saint-Gemain met de Champions League Finale4 een zwaar weekend achter de rug hebben, wisten alle drie de ploegen hun laatste competitiewedstrijd in de Franse Starligue winnend af te sluiten.

Champions League-winnaar Montpellier die het grootste deel van de competitie aan de leiding heeft gestaan, verspeelde daarmee op de voorlaatste speelronde - vorige week woensdag - de koppositie door de uitwedstrijd bij Saint Raphaël met 26-25 te verliezen. Daarmee kwam Paris op gelijke hoogte met Montpellier.

Op de laatste speeldag versloeg Paris Saint-Germain Chambery met 30-26, Montpellier won thuis met 33-25 van Duinkerken en Nantes versloeg thuis Massy met 41-35.

De titel ging daarmee naar Paris dat op onderling resultaat drie doelpunten beter had gescoord dan Montpellier. Montpellier had de eerste ontmoeting thuis met 33-30 gewonnen, Paris zegevierde in eigen huis met 26-19.

De verliezend finalist van de Champions League, Nantes, eindigde op de derde plaats. De verliezend finalist van de EHF Cup Saint Raphaël-de Var eindigde op de vierde plaats.

De ploeg van de Nederlandse international Luc Steins wist op de laatste speeldag niet te winnen bij het gedegradeerde Saran. Na een 18-20 ruststand verloor Trembely en France de laatste competitiewedstrijd met 39-37 en eindigt daarmee op de elfde plaats. Luc Steins scoorde in de laatste wedstrijd nog twee keer.

Cesson Rennes de ploeg met de vier Belgen Arber Qerimi, Jef Lettens. Simon Ooms en Thomas Bolaers, verloor thuis met 28-32 van Toulose en eindigt daarmee op de twaalfde plaats.

Bart Ravensbergen mist promotie met Selestat op 20 seconden voor het einde

Tien jaar na het laatste optreden van Pontault-Combault op het hoogste Franse niveau is de ploeg weer terug in de Starligue! De ploeg uit Parijs heeft vrijdag zijn ticket voor de hoogste liga veilig gesteld door opnieuw gelijk te spelen in de finale van de play-offs tegen Sélestat Alsace Handball 25-25. De eerste wedstrijd in de Elzas eindigde in ook in een gelijkspel: 31-31.

Daarmee is het Bart Ravensbergen niet gelukt om zijn ploeg vlak voor zijn vertrek weer naar de hoogste klasse te brengen ondank dat Sélestat vijf minuten voor tijd nog op een 22-25 voorsprong stond.

Selestat had het grootse deel van de wedstrijd het beste van het spel behalve in het tweede deel van de eerste helft. Halverwege kwam Pontault-Combault op gelijk hoogte en liep via 10-8 maar en de 12-11 voorsprong bij rust. Na de pauze nam Selestat de wedstrijd weer in handen en mede door het sterke spel van de Belgen Jeroen De Beule en Thomas Cauwenberghs, (beiden zes doelpunten) liepen de gasten uit naar 22-25 met nog vijf minuten.

Dertig seconden voor het einde gaf men de overwinning nog uit handen door in de aanval balverlies te leiden en Pontault-Combault door een doelpunt van Marie-Joseph uit de break gelijk kon maken. Drie seconden voor het einde kreeg Selestat nog een vrije worp maar dat schot strandde in het blok.