Puntje voor Rostov tegen Brest, Kopenhagen schiet uit de slof

Gelijkspel hoogst haalbare voor Rostov Don

Door Frits Feuler– Op de tweede wedstrijddag in de Champions League bij de vrouwen moest de ploeg van Lois Abbingh, Rostov-Don, tegen het Franse Brest-Bretagne tot het uiterste gaan om minimaal één puntje mee terug te nemen: 29-29. Halverwege leidden de gasten nog met 15-16.

Na een kwartier in de tweede helft (23-20) leek de thuisploeg op het goede spoor te komen. Maar acht minuten later had de Russische kampioen de rollen weer omgedraaid (26-27) en ontspon zich een pakkend duel in de slotminuten. Rostov hield de marge steeds op één in eigen voordeel, steeds weer slaagde Brest erin ernaast te komen. Uiteindelijk was de puntendeling meer dan gerechtigheid: 29-29.

Bij de Franse ploeg scoorden Ana Gros (8), Pop-Lazic (5) en Pineau (2) samen een groot deel van de treffers. Ana Sen (10)  en Vyakhivera (9) vonden de meeste kruisjes achter hun naam. Abbingh scoorde niet.

Lois Abbingh (Лоис Аббингх)   foto Rostov-Don

Kopenhagen, met Debbie Bont, Kelly Dulfer en Larissa Nüsser won het tweede duel op rij en leidt na twee ronden de dans in groep B. Het uitduel bij het Zweedse Sävehof werd, na een 8-20 voorsprong bij rust, plichtmatig uitgespeeld naar 22-36. Bont kwam tot vier treffers, Dulfer en Nüsser hielden het kruit droog.

Zaterdag 20  oktober ontvangt Kopenhagen Abbingh c.s. en krijgen de Zweedse meisjes in hun tweede thuisduel Brest Bretagne op de koffie.