Nieuws

Quintus herstelt uitglijder en haalt Ananas Cup op in Venlo

Van de Redactie – Handbal Venlo is er niet in geslaagd de eerste nationale titel in het dames handbal – in dit geval de Gouden Ananas Cup, de alternatieve competie - naar Noord-Limburg te halen. Na de prima winst verleden week in Kwintsheul (28-24) was alle hoop gevestigd op het thuisduel waarin ‘het’ dan moest gebeuren.

Maar Quintus waar coach René Zwinkels na drie seizoenen afscheid neemt, wilde geen herhaling van het duel in eigen hal en kwam, nadat de openingsfase voor Venlo was – 3-1, 6-4 en 7-6 – bij 7-7 langszij. De gasten namen het initiatief over en gaven dat eigenlijk in het verdere verloop van de wedstrijd niet meer uit handen. Een tussensprint naar 7-15 was voor de thuisploeg teveel. Voor Quintus de basis voor een, zo zou blijken, ruime overwinning die bij rust al gestalte kreeg: 9-18.

                   

                  Het lukte Handbal Venlo niet de Ananas Cup naar Noord-Limburg te halen, foto archief HSP

Ook na de pauze liep het verschil verder op: binnen tien minuten wees het bord 13-26 en was er van een echt duel om de ‘schaal’ geen sprake meer. Even gloorde er hoop bij de Venlose aanhang: de vijf Limburgse treffers konden door Quintus – met opvallende rollen voor keepster Esther de vos en lijnspeelster Celine Michielsen - met slechts één doelpunt beantwoord worden. Het verschil schommelde in de slotfase rond de tien treffers, met een uiteindelijke 24-34 zege voor de ploeg uit Kwintsheul.  

Geen titel als ‘beste van Nederland’ voor Handbal Venlo. Het tweeluik tegen Quintus had als inzet geen échte landstitel. De eredivisie handbal werd vorig jaar al snel stilgelegd vanwege corona. In het voorjaar werd een alternatieve competitie gepresenteerd, met vooraf hier en daar nog wat oefenduels onder strikte voorwaarden. Acht teams speelden tegen elkaar, de top twee speelde om de Gouden Ananas Cup. HandbaL Venlo eindigt als tweede, voor VZV en landskampioen 2019 VOC. Vijfde werd SEW voor Kwiek, Volendam was op plek 7 iets beter dan Vlug en Lenig.

Via onderstaande link een samenvatting van het duel tussen Handbal Venlo en Quintus, door Omroep Venlo:

https://omroepvenlo.nl/fragmenten/video/dames-handbal-venlo-grijpen-naast-gouden-ananas

cover Quintus viert het feestje in Noord-Limburg

foto club / Facebook

Deel dit bericht