Nieuws

Quintus kiest verrassend voor Fred Michielsen als vrouwentrainer

Quintus kiest verrassend voor Fred Michielsen als vrouwentrainer

AD SPORT / Peter Lotman - Fred Michielsen is in het nieuwe seizoen de trainer/coach van de vrouwen van Quintus. De 53-jarige oefenmeester volgt René Zwinkels op, met wie de Heulse vereniging onverwacht niet verder wilde gaan. Michielsen wordt bij Quintus herenigd met zijn dochter Celine, die vorig seizoen vanuit Duitsland neerstreek in het Westland.

Fred Michielsen is een trainer/coach die al lang actief is binnen de handbalwereld en de technische leiding in handen had bij diverse clubs. Hij is in het bezit van het EHF Master Coach diploma en begon ooit bij Groene Ster in Zevenbergen, was vervolgens nog trainer bij Internos, Nieuwegein, Hellas, PSV en Arnhem. Vorig jaar stapte hij over naar de mannen van Tachos in Waalwijk. Ook is hij manager van Handbalschool Brabant. Hij is vader van Celine (voorheen HSG Blomberg-Lippe, nu Quintus), Renske (Handbal Venlo) en Pepijn (Aalsmeer) die allen op topniveau handballen.

Er circuleerden al geruime tijd de nodige namen in de wandelgangen, maar na rijp beraad toverde de Sectie Topsport Quintus (STQ) toch plotseling de naam van Fred Michielsen uit de hoge hoed. Geen onbekende, maar hij leek na zijn voortijdige overstap van de mannen van Arnhem naar Tachos daar zijn draai te hebben gevonden bij een talentrijke herenformatie.

Lastige keuze

Michielsen over zijn verrassende overstap: “Het was een verdomd lastige keuze om Tachos al zo snel weer te verlaten. Vooral ook vanwege de weg die we met elkaar waren ingeslagen. Ik wilde graag nog een keer met mijn dochter Celine werken. Dit is een unieke kans voordat zij over twee jaar haar handbalcarrière wil afsluiten. Bovendien is het wel iets om trots op te zijn om bij een club als Quintus te mogen werken”, aldus Michielsen die in het dagelijks leven bij Farmaceutisch bedrijf Fresenius Kabi als product- en salesmanager verantwoordelijk is voor infuustechnologie en (par-)enterale voedingspompen.

Over de doelstellingen en verwachtingen gaan Michielsen en de STQ nog praten voordat hij per 1 juli in dienst treedt. “Maar zoals altijd is de voornaamste doelstelling dat Quintus meedoet om de titels en de prijzen. Hoe we daar invulling aan gaan geven qua speelwijze gaan we nog intern afstemmen”.

Benieuwd

Aanvoerster en keepster Esther de Vos van Quintus over de keuze van de club voor Michielsen: “Fred is voor mij een redelijk onbekende trainer. Ik ken hem wel van naam, maar ik heb geen idee wat voor type trainer hij is. Het is daarom een leuke uitdaging om dat te ontdekken. Een frisse start met de groep is altijd goed. Persoonlijk vind ik het jammer van René. Onze klik was goed en ik had verwacht dat hij nog wel één echt seizoen zou kunnen afmaken. Ik hoop, dat er voor hem een nieuwe, leuke uitdaging op zijn pad komt.”

Ook Suzie Otten, die de afgelopen periode nadrukkelijk aan de weg timmerde, betreurt het vertrek van René Zwinkels. “Ik vind het jammer, want ik kon goed met hem opschieten. Omdat het zo’n raar seizoen is, kwam de mededeling van zijn vertrek ook wel enigszins onverwachts. Ik ben benieuwd naar de komst van Fred Michielsen. Ik ken hem alleen van naam, maar ik heb over het algemeen positieve verhalen over hem gehoord.”

cover Fred Michielsen

foto archief HSP

Deel dit bericht