Nieuws

QUINTUS PROFITEERT NIET VAN MISSTAP BFC

AD SPORT / Peter Lotman - In de eredivisie bij de mannen blijft het in de top ongekend spannend. Quintus verspeelde een punt bij E&O, Houten won nipt van PSV en Hellas troefde met één doelpunt verschil BFC af. Met als gevolg, dat de top-4 dicht op elkaar blijft staan met straks een spetterende ontknoping.

QUINTUS

Op basis van vijftig minuten van de partij tegen E&O mocht Quintus het 35-35 gelijkspel als een verloren punt beschouwen. Maar afgaande op de spectaculaire slotfase moest het de handen dichtknijpen met de puntendeling. Een voorsprong van steeds vier, vijf doelpunten werd helemaal weggegeven. Luttele seconden voor het einde scoorde Rick van Ravesteijn uit een onoverzichtelijke situatie alsnog de Westlandse gelijkmaker.

Uitblinker Marc de Vreede (totaal elf doelpunten) had wel een verklaring voor de terugval in de tweede helft. “Wij maakten veel doelpunten, omdat we steeds een hoog tempo speelden. Ook uit onze snelle middenuit maakten we veel makkelijke doelpunten. In de tweede half hebben we dat nagelaten. We hadden na de rust bij een voorsprong van vijf doelpunten de wedstrijd ‘dood’ moeten maken. Maar dat lukte niet, omdat we er door het slechte verdedigen ook te veel tegen kregen.”

In het laatste kwartier maakte Quintus het zichzelf erg moeilijk met verkeerde keuzes en een te laag tempo. Daarmee hielp het E&O in het zadel. De Vreede: “Dat had nooit mogen gebeuren, omdat wij 55 minuten lang de betere partij zijn. De laatste twintig seconden waren heel vreemd met over en weer balverlies, onderscheppingen, verkeerd afspelen en dan komen we zelfs op een doelpunt achterstand. Gelukkig maakt Rick nog de gelijkmaker een seconde voor tijd. Maar als je 35 doelpunten maakt en toch gelijkspeelt, kun je alleen maar de hand in eigen boezem steken.”

Doelpunten Quintus: Rick van Ravesteijn (13), Marc de Vreede (11), Jordan Beukman (3), Timo Blom (3), René de Bakker (3), Jordi van Erp (1) en Ques Canninga (1).

WHC/HERCULES GEEFT WINST UIT HANDEN TEGEN EHC

Ook de streekderby tussen WHC/Hercules en EHC kende een grillig verloop. Het zag er in het verloop van het slordige duel niet naar uit dat de ontmoeting in een 32-32 gelijkspel zou eindigen. Het Combinatieteam stond lang op een ruime voorsprong. In het begin van de tweede helft zelfs met 22-14. In het laatste deel slaagde EHC er in om er met een geweldig slotoffensief er alsnog een punt uit te slepen. Knap van de mannen van coach Hedi Boumnijel, maar dat mocht WHC/Hercules zichzelf ook wel aanrekenen.

Coach Wesley Hage teleurgesteld: “Helaas totaal zelf weggegeven. We speelden geen slechte pot, missen wel iets te veel kansen, maar gaan toch rusten met een 16-14 voorsprong. Het begin van de tweede helft was prima en we lopen uit naar 22-14. Dat moeten we kunnen vasthouden en gewoon uitspelen. Maar het ging toch nog mis. We pakken drie keer een tijdstraf op een onhandig moment, waardoor EHC nog helemaal terug kan komen.”

Een tegenvaller in dubbel opzicht, omdat voorlopig afscheid werd genomen van aanvoerder Tim Frenk. Hij gaat voor zijn studie als stuurman de komende maanden naar Sydney om aan te monsteren op de Ms Noordam. Hage: “Heel zuur, omdat we Tim niet het afscheid hebben kunnen geven dat hij verdient.”

Daar had tegenstander EHC uiteraard geen boodschap aan en koesterde het ene punt, dat al niet meer voor mogelijk was gehouden. Bij 32-29 leek de buit binnen voor de thuisclub, maar een laatste krachtsinspanning leverde toch nog een punt op door Tim Lammers.

Coach Boumnijel was tevreden: “We begonnen zwak, maar we knokten onszelf terug bij de rust. Ook het begin van de tweede helft was niet best van ons en we kwamen op een achterstand van acht doelpunten. De grote verdienste van de spelers is, dat ze niet opgaven en bleven knokken.” Dat had als resultaat twee belangrijke doelpunten van Tim Lammers in de laatste minuten. EHC, zonder Djimmy Nolet en Daan Kulker, kon uiteraard het meest tevreden zijn met deze uitslag.

Doelpunten WHC/Hercules: Jari van de Moosdijk (7), Tim Frenk (6), Koen Houdijk (5), Mitch Giezeman (4), Erwin Roeleveld (4), Daan van Vliet (2), Jonah Baak (2), Thimo Bakker (1) en Luca Baak (1).

Doelpunten EHC: Youri Verschut (8), Wessel de Rijk (7), Pim Hessing (6), Tim Lammers (4), Dave Uijtdewillegen (4), Zijad Dzidic (2) en keeper Timo Geers (1).

cover Rick van Ravesteijn: dertien keer raak voor Quintus in Emmen

foto Paul Vis sr.

Deel dit bericht