Nieuws

Quintus-speler Chris de Bakker: ‘Wedstrijd tegen Hellas snel vergeten’

AD SPORT / Peter Lotman - Het gelijkspel tegen Hellas was voor de handballers van Quintus een tegenvaller. Zaterdag komt Team Aalsmeer op bezoek in Kwintsheul en dan zal het beter moeten als de Westlanders bovenin de eredivisie willen blijven meedoen. Aanvoerder Chris de Bakker: “We moeten superscherp zijn.”

Te lang stilstaan bij de puntendeling hebben ze bij Quintus niet gedaan. De Bakker: “We hebben maandag de draad gewoon weer opgepakt tijdens de eerste training. Natuurlijk balen we wel, maar uiteindelijk was het qua spelbeeld een terechte uitslag. Het is beter, dat we in het begin van het seizoen zo’n wedstrijd spelen dan in de eindfase als de druk erop staat. Dit kunnen we nog wel goedmaken.”

De Bakker weet wel wat er niet goed ging. “Het was allemaal te rommelig, zowel aanvallend als verdedigend. Te veel zaken klopten niet. Dat komt, omdat we de nodige wijzigingen in het team hebben. De automatismen moeten er nog meer inslijpen. Mede door het ontbreken van de vaste spelpatronen oogde het soms te slordig.”

Individuele kwaliteit

De Westlandse captain maakt zich geen zorgen over het verdere verloop van de competitie. “De individuele kwaliteit is volop aanwezig. Als de onderlinge samenwerking goed op elkaar wordt afgestemd, gaan de combinaties beter lopen. Ook in de dekking moeten we duidelijker communiceren. Dan heb ik het volste vertrouwen, dat we de wedstrijden gaan winnen.”

Het Opleidingsteam Aalsmeer wordt zaterdag ( 20.50 uur) opnieuw een zware klus voor het team van het technisch duo Rob Vis/Jack van Lier. Toch is Chris de Bakker positief over de goede afloop. “Wij zullen top moeten zijn. Ze hebben niet voor niets van Hellas gewonnen in de eerste wedstrijd. Aalsmeer bestaat uit een aantal ervaren krachten en staat bekend om de sterke jeugd. Veel van die talenten maken deel uit van de opleidingsploeg. Alleen als wij voor de volle honderd procent inzet tonen, hebben we kans op een goed resultaat.”

Deel dit bericht