Nieuws

Quintus versterkt zich verder met Martijn Poot van Bevo

AD SPORT / Peter Lotman - Quintus is er opnieuw in geslaagd een versterking aan de selectie toe te voegen. Het technisch duo Geert Hinskens/Jack van Lier heeft Martijn Poot in kunnen lijven. De 20-jarige Poot komt over van Bevo en zal bij Quintus als rechtshandige schutter voornamelijk op de linkeropbouw worden ingezet. Martijn Poot komt uit Maassluis en is deelnemer aan de Handbalacademie. Ook is hij international van Jong Oranje U21.

Poot: “Ik ben op zesjarige leeftijd bij HV Unitas’63 begonnen en heb vanaf mijn twaalfde tot mijn zeventiende jaar bij Hellas gehandbald. De afgelopen twee jaar ben ik uitgekomen voor het Opleidingsteam van Bevo, waarmee we dit jaar zijn gepromoveerd. Ik ga binnenkort nog uitzoeken welke studie het beste bij mijn handballeven past.”

De jongere broer van Niels Poot (ook Bevo) heeft bewust gekozen voor Quintus om zijn ambities te kunnen waarmaken. “Ik wil binnen twee jaar BENE-League spelen en die wens sluit goed aan bij de plannen van Quintus. Daarnaast wil ik me verder ontwikkelen en komend jaar met Quintus voor de promotie gaan strijden. Ik heb een goed gesprek gehad met Geert Hinskens en Jack van Lier. Hun spelvisie spreekt me erg aan. Ik kijk er naar uit om te starten met de trainingen en kennis te maken met het team. De spelers zijn voor mij niet allemaal onbekend, omdat we elkaar in de jeugd vaak tegenkwamen in de wedstrijden.”

Sterke opbouwer

Geert Hinskens is verguld met de komst van de sterke opbouwspeler. “Martijn is een jong talent met toch al veel ervaring via zijn club Bevo en de Handbalacademie. Hij is tevens onderdeel van een sterke Jong Oranje lichting. Hij beschikt over de kwaliteiten die we eigenlijk nog misten in het team. Hij is fysiek sterk, is van waarde in de aanval en de verdediging en beschikt over een uitstekend schot. Hij is in de dekking inzetbaar op meerdere posities. Doordat hij een nieuwe studie gaat oppakken, was hij vrij om te gaan en staan waar hij wilde. Hij is voor ons een prima aanwinst. Zijn komst zorgt voor het complete plaatje.”

Quintus heeft voor de hoofdmacht (trainers/coaches Geert Hinskens/Jack van Lier) en het Opleidingsteam (Luuk Obbens/Mark van Vliet) inmiddels de volgende spelers aangetrokken: Troy Oranje (Hellas), Pieter van der Velden (Tachos), Timo Blom (DIOS), Collin de Vette (Volendam), Hidde van Oorschot (DWS), Kai Overkleeft (Hercules), Jari Boer (Volendam), Mitchell Timmermans (Hercules) en Martijn Poot (Bevo).

cover Martijn Poot, hier in Bevo-shirt, stapt over naar Quintus

foto archief HSP

Deel dit bericht