Guus Hölscher Topsport AwardHandbalshopMizuno 2017
Quintus dit weekend twee keer Europees tegen ZRK Naisa Nis (Live)

Quintus dit weekend twee keer Europees tegen ZRK Naisa Nis (Live)

08 februari 2018, 22:24 uur

Komend weekend spelend de handbalsters van Quintus in de vierde ronde van de Challenge Cup tegen het Servische ZRK Naisa Nis. De beide wedstrijden worden in de Eekhouthal in Kwintsheul gespeeld. Op zaterdag staat de eerste wedstrijd om 18:45 uur op het programma. De tweede wedstrijd wordt zondag om 14:45 uur gespeeld.

Werd er in de derde rond eenvoudig met 36-13 en 40-21 gewonnen van het Kosovaarse Istogu. In de vierde rond  krijgt Quintus met Servische ZRK Naisa Nis te maken, een tegenstander die een stuk sterker zal zijn. In de vorige ronde versloegen zij in twee thuiswedstrijden in Nis het Israëlische Maccabi Arazim met 28-23 en 25-20.

De Servische ploeg speelt sinds 1998 dit jaar voor de achttiende keer Europees. Voor Quintus is dit seizen het tiende Europese seizoen sinds men in 2002 debuteerde. In de eerste jaren speelde de Heulse ploeg vaak maar een of twee rondes. 2006-2007 en 2007-2008, ook onder de huidige trainer Rene Romijn, waren misschien wel de beste jaren met voorronde Champions league en daarna deelname aan EHF-Cup. De mooiste wedstrijd in die periode was misschien wel die tussen Quintus en het Russische SC Zvezda Zvenigorod, die het jaar daarop de Champions League wonnen. Quintus verloor toen thuis na een geweldige wedstrijd. met o.a. de huidige wereldtoppers Maura Visser en Yvette Broch in de ploeg , voor 1100 toeschouwers de met 31-34. Uit werd het daarna 46-32 en was men uitgeschakeld.

De laatste vier jaar speelt de Heulse ploeg in minder sterke de Challenge Cup. Een Europees toernooi dat een Nederlandse ploeg gezien de sterkste van het toernooi wel eens zou kunnen winnen. Vorig jaar kwam Quintus al een heel eind, toen werd men uitgeschakeld in de halve finale door het Kroatische Lokomotiva Zagreb de latere winnaar van de finale tegen het Zweedse Höör

Met ZRK Naisa Nis treft Quintus een ploeg die in 2010 voor het laatst Europees een aansprekend resultaat heeft behaalt met het bereiken  van de kwart finale van de CupWinners Cup De resultaten van de jaren daarna staan in verhouding met die van de Heulse ploeg.

Drie keer eerder speelde de Servische ploeg tegen een Nederlandse tegenstander. In 2007 in de CupWinners Cup speelde men in de derde ronde tegen SEW dat met 40-23 en 24-22 werd uitgeschakeld . In 2009 trof men VOC Amsterdam in de eerste ronde van het Champions League kwalificatietoernooi. VOC verloor met 32-26 en in 2010 speelde men in de tweede ronde van de EHF Cup twee tegen Hellas in Nis. Met 28-22 en 27-20 was de Servische ploeg te sterk. Aan Quintus om dit weekend een andere wending te geven aan deze reeks resultaten

Met ZRK Naisa Nis op bezoek weet men dat je te maken krijgt met fysiek handbal, maar ook met waarschijnlijk twee spannende wedstrijden. Aan Quintus de taak om rustig te blijven en  uit te blijven gaan van eigen kracht waarbij men het dan vooral ook zal moeten hebben van het spelen in een hoog tempo.

Drie ploegen zijn al geplaatst voor de kwartfinale: Kristianstad Handball Klubb uit Zweden de winnaar van vorig jaar het Kroatische HC Lokomotiva Zagreb en het Poolse MKS Perla Lublin. In dat rijtje misstaat Vitro Quintus zeker niet  

De beide wedstrijden zullen te zien zijn via Live stream

Zaterdag 10 februari 18:45  Virto Quintus - ZRK Naisa Nis

Zondag 11 februari 14:45  ZRK Naisa Nis - Virto Quintus

Laatste update: 08 februari 2018, 22:51 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt