Nieuws

Quintus en Foreholte allebei tevreden naar huis

Kwintsheul - Beide partijen gingen na afloop van de vooruitgeschoven competitiewedstrijd tussen Quintus en Foreholte tevreden naar huis. De Westlandse ploeg, omdat het zonder verdere blessures kan toeleven naar het Europa Cupduel met Lokomtiva in Zagreb van aanstaande zondag. En het team van trainer/coach Ken van Hasselt, omdat het met de 35-27 nederlaag een prima prestatie afleverde.

De thuiswedstrijd was nog met 26-44 verloren gegaan, dus dit resultaat stemde tot tevredenheid. Ook over het vertoonde spel van zijn discipelen had Van Hasselt niet veel te klagen. Het werd weliswaar op die koude donderdagavond in de eveneens kille Eekhouthal geen hartverwarmende vertoning. Maar door de inzet van beide partijen viel er toch te genieten van mooie acties en fraaie doelpunten.

Oefenmeester René Romeijn van Quintus gebruikte de wedstrijd vooral om te experimenteren. Hij probeerde speelsters op andere plaatsen, had een paar jonge talenten erbij gehaald en wisselde regelmatig van tactiek. ,,Dit soort wedstrijden zijn daarvoor een goede gelegenheid. Vooral omdat ik wat wilde uitproberen in de aanloop naar Lokomotiva. Op sommige onderdelen ben ik zeker wat wijzer geworden.”

Ook hield Romeijn een deel van de partij zijn basiskrachten op de wisselbank. ,,We hebben al een aantal blessures. Dus verder geen risico op nog meer narigheid. Op deze manier kon ik mijn vaste krachten heel houden.”

Collega Van Hasselt kon zich dat uiteraard niet permitteren. Hij moest met zijn speelsters vol aan de bak. En dat deden ze dan ook. Vooral het aanspelen naar de cirkel was een gevaarlijk wapen van de club uit Voorhout. Herhaaldelijk kon er vanaf die positie met listige balletjes worden gescoord. Ook bij een ruime achterstand bleef Foreholte knokken en zag daarom ook steeds kans weer wat dichter bij Quintus te kruipen.

Na de snelle 5-1 achterstand bijvoorbeeld kwam de Voorhoutse formatie sterk terug tot 12-11. De 18-14 achterstand bij de rust bood nog voldoende perspectief voor een leuke tweede half uur. Dat kwam er dan ook. Bij 23-19 in de veertigste minuut konden de gasten nog hopen op een aantrekkelijk resultaat. Een laatste offensief van Quintus met opnieuw weer veel schotgeweld van Amy Oostveen brak echter het laatste verzet. Met de 35-27 nederlaag konden Ken van Hasselt en zijn meiden desondanks wel leven.

Doelpunten Quintus:Daisy Hage (8), Amy Oostveen (7), Iva van der Linden (6), Lisanne Zwinkels (3), Lois Strik (3), Eva van der Wel (3), Tessa Jansen (3) en Angelique van Duijvenbode (2). 

Foreholte: Saskia Kolster (5), Ramona Vink (5), Kim Schuurbiers (2), Melanie Zwaan (2), Britt van Leijden (2), Dana van der Vlugt (2), Malu Oud-Zandbergen (2), Marisha van der Geest (2), Nikki van der Post (2), Naomi Hoogervorst (2) en Chantal Slegtenhorst.

De scheidsrechters Cees Ruijter en Ton van der Lindenhadden het duel uitstekend onder controle. Theater hadden zij goed in de gaten en zij pasten de voordeelregel prima toe waardoor de wedstrijd lekker liep.

AD SPORT/PETER LOTMAN

    

Deel dit bericht