Handbalshop
Quintus en trainer René Romeijn per direct uit elkaar

Quintus en trainer René Romeijn per direct uit elkaar

15 mei 2018, 22:56 uur

Door Peter Lotman - Kwintsheul - René Romeijn is volgend seizoen geen trainer/coach meer van de handbalsters van Virto/Quintus. De club en de ambitieuze oefenmeester zijn per direct uit elkaar gegaan na een onoverbrugbaar verschil van mening.

Het Bestuur van de Stichting Topsport Quintus heeft in een spoedvergadering vanavond besloten geen gebruik meer te maken van de diensten van hoofdtrainer Romeijn.

Romeijn was bezig aan zijn eerste seizoen bij de Heulse vereniging. 

Een verlenging lag voor de hand, maar van die optie is geen gebruik gemaakt.

Peter van Holsteijn van de Sectie Topsport: ,,Er is een te groot verschil in visie tussen ons als topsportbestuur en René Romeijn. Wij zijn er ondanks de gesprekken niet uitgekomen om op één lijn te komen.”

De breuk lijkt vooral te zijn ontstaan op het organisatorische vlak en in mindere mate vanwege het technische beleid.

Romeijn is zelf nogal verbaasd door het besluit van Quintus. ,,Ik heb mij enorm ingezet voor Quintus. Ze verwijten mij dat ik veel zaken rechtstreeks regelde zonder steeds de sectie topsport of penningmeester in te lichten. Vooral op het gebied van sponsoring ben ik daarin heel actief geweest. Dat was onvoldoende transparant was hun oordeel. Ik vind het ontzettend jammer, want ik had het idee goed bezig te zijn met mijn speelsters.”

De selectie reageerde in eerste instantie verbaasd en geschrokken op de ontwikkelingen toen zij hoorden van het spoedberaad vanavond. ,,Ook wij zijn er door overvallen”, aldus de spelersraad. 

Romeijn eindigde met Quintus vierde in de competitie, speelde Europa Cup en de bekerfinale waarin werd verloren van VOC. 

AD SPORT/PETER LOTMAN 

Laatste update: 15 mei 2018, 23:02 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct