Nieuws

Quintus is ook met Rob Vis nog zoekende

AD SPORT / Peter Lotman- Interim-trainer Rob Vis vatte de forse 21-35 nederlaag van Quintus tegen Volendam kernachtig samen. “Wij zijn nog steeds zoekende”, was ook de enige conclusie die na afloop van het povere duel kon worden getrokken.

Na het vertrek van het duo Curescu/Klepke staat Vis voor de ondankbare taak te proberen de Westlandse handballers in de BENE-League te houden. Mocht dat niet lukken, dan hoopte hij vooral de komende weken het spelplezier terug te brengen. “En ik wil ook dat we beter gaan verdedigen en zorgvuldiger de aanvalscombinaties opzetten”, verwoordde hij zijn doelstelling.

Van dat alles was tegen het eveneens weinig imponerende Volendam nog weinig te merken. Speltechnisch maakte de thuisclub te veel fouten, het tempo was te laag en de afronding ronduit zwak. Ook Vis moest tot zijn teleurstelling constateren: “Er werden te veel kinderlijke fouten gemaakt. Dat wordt op dit niveau meteen afgestraft. Maar we mogen nog niet te veel verwachten in dit beginstadium.” 

Beleving

Wat het meest opviel in de matte Heulse ploeg was het gebrek aan beleving. De verwachting was, dat de spelers door het vuur zouden gaan voor hun clubgenoot Vis. Dat ze wilden knokken om te laten zien dat ze hem steunen. Maar juist dat element ontbrak. Het was lusteloos en geen moment wekten de spelers de indruk dat ze met nieuw elan waren begonnen aan een inhaalrace om nog iets van het seizoen te maken.

Thijs van den Driest scoorde drie keer voor Quintus, maar kreeg ook een rode kaart

foto Patrick Dolkens

 

Binnen vier minuten was het 0-4 en nog eens zes minuten later 1-8. Wedstrijd gespeeld en voor de supporters was het slechts een kwestie van de resterende tijd verveeld uitzitten. De verdediging greep steeds te laat in. De manier waarop de altijd bikkelende Léon van Schie, de Hagenaar in Volendamse dienst, steeds vrij aan de cirkel kon worden aangespeeld, was typerend voor het gebrek aan fanatisme aan Heulse zijde.

Vaste krachten

Vis begon met een gewaagde opstelling door een aantal vaste krachten op de bank te houden. Daar kwam hij bij de ruime achterstand snel op terug en de gevestigde orde deed het vervolgens iets beter. Bij 5-9 door de altijd zwoegende Ard Vollebregt leek het nog even wat te worden, maar Volendam stelde bij de rust al orde op zaken: 8-14.

Peter Portengen, de vertrekkende coach van Volendam, kon in het tweede bedrijf zijn jongere garde veel speelminuten geven. “We hadden toch wel een beetje opgezien tegen het duel met Quintus. Nieuwe trainer kan een extra impuls geven en wij hadden nogal wat blessures. Maar het ging makkelijker dan we dachten.”

Het dieptepunt was het uitvallen van doelman Imre Obbens vlak na rust met een zweepslag in de kuit. Hij werd degelijk vervangen door Cas van der Harst, die zijn debuut bekroond zag met een gestopte strafworp.

Doelpunten Quintus: Niels de Jong (4), Ard Vollebregt (3), Collin de Vette (3), Thijs van den Driest (3), Lex Dofferhoff (2), Rick van Ravesteijn (2), Bernie Vermeer, Dean van Haeren, Marc de Vreede en Mitchell Verbraeken. 

Doelpunten Volendam: Leon van Schie (7), Igor Mrsulja (6), Sander Visser (5), Leon Geus (4), Florent Bourget (4), Robin Jansen (4), Marnix Roos (3) en Jaap Beemsterboer (2).

Amusementswaarde (**): Het was een wedstrijd van niks. Quintus speelde zonder passie. Volendam kan veel beter, maar bakte er ook niet veel van. Een weinig verheffend schouwspel voor de toeschouwers.

Scheidsrechters(***): William Weijmans en Rick Wolbertus floten een degelijke partij. Door de ongelijke strijd was het niet moeilijk. Er gebeurde niet zo veel. Ze hebben wel voor hetere vuren gestaan.

Beste spelers: Bij Quintus blonk niemand uit. Het was over de hele linie heel matig. Bij Volendam genieten we altijd van de inzet en gedrevenheid van Leon van Schie.

Deel dit bericht