Quintus na verlenging naar halve finale beker

Quintus na verlenging naar halve finale beker

14 maart 2019, 12:03 uur

AD SPORT / Peter Lotman- De handbalsters van Quintus hebben met de grootste moeite de halve finale van de nationale beker bereikt. In Noord-Holland won het team van coach René Zwinkels na verlenging met 22-23 van VZV.

De grote vraag was of de Westlandse vrouwen het zware Europa Cupduel met het Spaanse Málaga goed hadden verwerkt. Coach Zwinkels zei het vooraf al: “Het wordt een zware bevalling. In het bekertoernooi is alles mogelijk. We hebben een druk programma achter de rug. Ik zoek daarbij niet naar excuses, maar het zijn de feiten.”

Zijn waarschuwende woorden hadden een profetische waarde. Quintus moest tot op de bodem gaan om de runner-up van de eredivisie van zich af te houden. Coach Rolf Schulte van VZV was zondag aandachtig toeschouwer tijdens het EC-duel en hij had de speelwijze van zijn opponent goed bestudeerd.

Quintus kwam niet in het normale spel en moest toestaan dat VZV regelmatig een voorsprong nam. Bij de rust was het 11-11, maar in de tweede helft kwam de thuisclub op 16-14. De Heulse speelsters persten er alles uit en kwamen via 16-16 vlak voor het eindsignaal op 19-19.

In de eerste verlenging kwam VZV wéér twee keer op voorsprong. Opnieuw lukte het Quintus, met een uitblinkende keepster Esther de Vos, de stand om te buigen naar 21-22.

Esmee Martens en Lisanne Zwinkels zorgden in de laatste vijf minuten van de verlenging voor de beslissende doelpunten.

Laatste update: 14 maart 2019, 12:04 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct