Nieuws

Quintus op weg naar een nieuwe mijnpaal?

De nummer drie van de Nederlandse competitie Vitro Quintus gaat het in de vierde ronde van de Challenge Cup opnemen tegen het Zwitserse Yellow Winterthur. Het is voor de zesde keer op rij dat men Europees meespeelt. De eerste vier keer sneuvelde men telkens in de eerste ronden dat men deelnam. Afgelopen seizoen wist men voor het eerst te een ronde te overleven door in een Zwitsers onderonsje DHB Rotweiss Thun te verslaan, waarna men in de volgende ronden door de bedwinger van DOS, het Franse Union Mios Biganos-Begles, de latere winnaar van de Challenge Cup, werd uitgeschakeld. Ook dit jaar wist men in de derde ronden, waarin men instroomde te overleven. Het Italiaanse ASD Pallermo werd twee keer verslagen.

Ook voor Winterthur is het weer de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. De ploeg van trainer coach Sandro Bou, die de competitie hervat op 23 januari met gezien de kleine hoeveelheid deelnemende ploegen, aan de derde competitieronde, kent geen best seizoen tot op heden. Van de veertien wedstrijden die er zijn gespeeld in de regulier competitie heeft men er slechts vier gewonnen. Daarmee staat men met acht punten op de vijfde plaatst en heeft men zeven punten achterstand op nummer vier Rotweis Thun. Jennifer Murer is de beste schutter tot nu toe dit seizoen. Met 63 doelpunten staat zij op de 13e plaats van de Zwitserse topscorerslijst. Franziska Fix volgt met 39 doelpunten op plaats 21.

De ploeg telt vijf buitenlandse speelsters waaronder drie speelsters die afkomstig zijn uit Duitsland één uit Oostenrijk en Cameroen en één Belgische, de 30 jarige vijfvoudige Belgische international Renilde van Roost. Het is haar tweede seizoen bij Yellow Winterthur. Veertien jaar geleden, in 2001, speelde zij met Initia Hasselt haar eerste Europese wedstrijd in de EHF cup tegen het Georgische HC Tbilisi. In de tweede rond werd met toen uitgeschakeld door het Zwitserse Brull. In 2006 volgde nog een jaar Europees handbal met Sint Truiden Pas toen ze zich aansloot bij Wintherthur vorig seizoen speelt ze weer voor de tweede keer op rij Europees.

Via Hasselt, Sporting Neerpelt, Sint Truiden vertrok ze in 2009 naar Australië te studeren en om voor het Universiteitsteam Canberra Handball Team te gaan spelen In 2011 belandde ze voor werk in Zwitserland nadat ze eerste nog wat studies had gedaan aan de Universiteiten van Maastricht en Luik. Ze ging spelen voor GC Amicitia Zurich na drie jaar verhuisde ze in 2014 naar Yellow Wintherthur.

Quintus heeft negen jaar Europese ervaring twee jaar op rij in 2002 en 2003. Vervolgens drie seizoenen op rij tussen 2006 en 2008. Waarna men nu voor de vierde keer sinds 2012 weer Europees speelt. Het beste seizoen was 2006-2007 toen men na de uitschakeling in  de eerste kwalificatie ronde van de Champions League wist door te dringen tot de achtste finale van de EHF Cup.  Sinds 2008 dat men heeft deelgenomen aan een Europacup toernooi kwam men nooit verder dan een tweede ronde. Afgelopen seizoen sneuvelde men zelfs in de eerste ronde dat men meespeelde tegen het Oekraïense Galytchanka.

Met Yellow Wintherthur heeft men een tegenstander getroffen waartegen men in ieder geval weer kansen heeft om een ronde verder te komen Dat zou betekenen dat Quintus Europees een nieuwe mijnpaal kan bereiken. De kwartfinale ligt dan ook op de loer voor de formatie van de teruggekeerde Alex Curescu.

Copyright www.handbalstartpunt  

  

Deel dit bericht