Nieuws

Quintus overtuigend naar halve finale beker

AD SPORT / Peter Lotman- De handballers van Quintus kunnen het seizoen, ondanks de degradatie uit de BENE-League, nog een mooi vervolg geven. Door de 34-21 overwinning op de reserveploeg E&O Emmen plaatste het team van coach Rob Vis zich voor de halve finale van de nationale beker. Daarin stuiten de Westlanders op topclub Volendam.

Vis heeft te horen gekregen, dat zijn status van interim-trainer is omgezet naar die van hoofdcoach. Samen met Jack van Lier, die nu nog het Opleidingsteam onder zijn hoede heeft, gaan zij volgend seizoen aan de slag in de eredivisie.

Vis, die goed ligt bij de spelers, heeft steeds laten weten dat hij met zijn team op een positieve manier afscheid wil nemen van deze competitie. Met de overtuigende bekeroverwinning op E&O is hij aardig op weg.

Ervaring

Quintus speelde niet altijd even oogstrelend handbal, maar de werklust was opnieuw bewonderenswaardig. Vis: ,,Zo wil ik het ook. Als het niet allemaal even mooi kan, dan moet het met inzet. De supporters moeten kunnen zien, dat er wordt geknokt voor het resultaat. “

De thuisclub was op alle fronten de meerdere van het lager spelende E&O. De ervaring en fysieke kracht, opgedaan in de BENE-League, gaven ruimschoots de doorslag.

Bij de rust was het al 16-9. Die marge werd via 21-11 verder uitgebouwd naar 28-18. Ook de schotkracht van Ard Vollebregt (8) en Collin de Vette (4) vanuit de tweede lijn was een sterk wapen. Thijs van den Driest (6) uit de hoek en Rick van Ravesteijn (6) vanaf de cirkel waren de andere uitblinkers.

Doelpunten Quintus: Ard Vollebregt (8), Rick van Ravesteijn (6), Thijs van den Driest (6), Collin de Vette (4), Alex Koop (4), Yannick Boers (2), Bernie Vermeer, Lex Dofferhoff, Mitchell Verbraeken en Kevin Landsweers.

Bij E&O waren Lex Baas (8), Toby Trouw (5) en Martijn Fühler (5) de beste schutters.

Het gelegenheidskoppel Marieke Smit/André Hommen verdiende een groot compliment. Zij werden op het laatste moment aan elkaar gekoppeld en floten een prima wedstrijd. Door hun duidelijke manier van fluiten hadden beide ploegen geen problemen met hun leiding.

Deel dit bericht