Nieuws

Quintus staat voor zware opdracht in Europa Cup

Romeijn: ”We moeten wat langer voor de hele kans spelen’

Kwintsheul - De handbalsters van Virto/Quintus zijn met gemengde gevoelens teruggekeerd uit Kroatië. De 26-17 nederlaag in de kwartfinale tegen HC Lokomotiva kwam hard aan. Zaterdag (18.45 uur, Eekhouthal Kwintsheul) moet het team van coach René Romeijn proberen de schade te repareren.

Dat zal niet eenvoudig zijn, realiseert ook de gelouterde oefenmeester zich. Romeijn: ,,De kansen op doorgaan naar de halve finale zijn helaas klein. Daar moeten we eerlijk over zijn. Lokomotiva beschikt over een sterke ploeg. Dat wisten we al, maar dat is afgelopen zondag nog weer eens gebleken. Ze zijn niet voor niets winnaar van de Challenge Cup. Vorig jaar werd Quintus in de halve finale door ze uitgeschakeld.”

Superhard gewerkt

Romeijn had wél gehoopt op een kleinere nederlaag. ,,De uitslag had 26-21 moeten zijn. Dat was realistischer geweest. Er is door de meiden superhard gewerkt, maar te veel kleine fouten deden ons de das om. Die werden direct afgestraft door deze professionele ploeg”, aldus de coach die in het verleden al landstitels, bekers en supercups won met de vrouwen van Quintus en de mannen van Aalsmeer.

Wat er anders moet, weet de ervaren trainer wel. ,,We moeten wat langer voor de hele kans spelen. Het was te gejaagd en te snel in de afronding. Verder moeten we meer bewegen zonder bal. Ook moet het een beetje meezitten. In Zagreb viel het steeds de goed kant op voor Lokomotiva. Misschien hebben wij dit keer het geluk. Dan kan het nog een mooie wedstrijd worden voor de toeschouwers. Er zijn wel gekkere dingen gebeurd in het handbal.”

AD SPORT PETER LOTMAN 

Deel dit bericht