Quintus strand in kwartfinale Challenge Cup

Voor de handbalsters van Virto Quintus is het Europees avontuur dit jaar gestrand in de kwartfinale. Na de 26-17 nederlaag vorige week in Kroatische Zagreb tegen Lokomotiva Zagreb kon de ploeg uit het Westland ook de tweede wedstrijd niet winnend afsluiten. Na de 15-16 ruststand verloor Quintus met 24-27.

De Heulse ploeg opende met perspectief.  De 6-3 tussenstand gaf het publiek de hoop dat er misschien nog wel iets te halen zou zijn. Maar al snel werd duidelijk dat Lokomotiva geen cadeautje kwam uitdelen. Halverwege de eerste helft kwamen de gasten voor het eerst op voorsprong bij 7-8. Quintus kon vervolgens een 9-11 achterstand ombuigen in een 15-13 voorsprong. Toch gingen de Kroaten met 15-16 de kleedkamer in.

Lokomotiva begint zeer sterk aan de tweede helft. Quintus komt er het eerste kwartier dan ook niet aan te pas. De gasten lopen uit naar 15-22 vooraleer men voor het eerste in het tweede bedrijf kan tegenscoren: 15-23. Het was het begin van een revival voor de Heulse ploeg die sterk terug kwam en Lokomotiva tot op twee punten wist te naderen: 23-25.

Dichterbij kwam men niet. Zover lieten de gasten het in de slotfase niet komen. Met 24-27 werd dan ook de tweede ontmoeting tegen Lokomotiva Zagreb verloren hetgeen ook betekent dat de ploeg uit Zagreb voor het twee jaar op rij Quintus de weg verspert naar de volgende ronde.

Scores: Cynthia Grift 6, Daisy Hage 5, Lois Strik 4, Lisa Warmerdam 2, Anouk Zwinkels 2, Susan de Bakker 1, Esmee Martens 1, Amy Oostveen 1, Iva van der Linden 1, Lisanne Zwinkels 1