Nieuws

Quintus stuit in Tongeren op doelman Nick de Knegt

AD SPORT / Peter Lotman- Na een week rust vanwege interlands moeten de handballers van Wematrans Quintus in de BENE-League vol aan de bak in en tegen Handbal Tongeren. Een duel met een extra dimensie, omdat bij de Belgische ploeg de Zoetermeerse doelman Nick de Knegt tussen de palen staat.

Vorig seizoen verdedigde De Knegt nog het doel van Quintus. Een lucratief contract deed de 24-jarige keeper besluiten de overstap te wagen.

Net als Quintus moet ook Tongeren op jacht naar de punten. De Knegt: "Wij hebben zes punten uit zes wedstrijden en dat is degelijk. We hadden er graag meer gehad en er lagen ook kansen, maar die hebben we bijvoorbeeld tegen Volendam zelf om zeep geholpen.”

Prestatie

Vorig seizoen won Quintus de uitwedstrijd in Tongeren en dat was een indrukwekkende prestatie.

De Knegt: "Daarom verwacht ik zaterdag een extra lastige wedstrijd. Iedereen bij Quintus is onwijs gemotiveerd om juist van mij te winnen. Ze hebben het tegen koploper Bocholt goed gedaan en tegen ons willen ze dat doortrekken.”

Nick de Knegt, die in Tongeren met vier teamgenoten samenwoont, heeft het uitstekend naar zijn zin. "Ik werk in de sportschool in het complex waar we ook handballen. Dat is dus extra makkelijk. Ik merk, dat ik overdag meer vrije tijd heb waardoor ik meer energie in de trainingen kan steken. Daardoor gaat het keepen ook goed.”

Quintuscoach Jos Klepke: "Nick zal zich tegen ons willen bewijzen. Wij gaan op een positieve manier de uitdaging met hem aan.”

Deel dit bericht