Nieuws

Quintus, Vlug en Lenig en Visé soepeltjes naar laatste 16 Challenge Cup

Quintus, Vlug en Lenig en Visé soepeltjes naar laatste 16 Challenge Cup

Door Frits Feuler– Of er nog spanning zat op het tweede Europese duel bij de handbalvrouwen van Quintus, Geonius Vlug en Lenig en het Waalse Visé, is niet helemaal duidelijk.

Quintus verschafte zich zaterdagavond al tegen de IJslandse koploper in competitie, Valur, een riante uitgangspositie door het thuisduel in de eigen Quintus-hal met 24-20 te winnen. Nauwelijks 24 uur later werd ook het tweede duel – nu als ‘uitwedstrijd’ in dezelfde hal – nipt gewonnen: 21-20. Meteen goed voor een plek bij de laatste 16 ploegen.

Daarin krijgt de Heulse ploeg gezelschap van competitietegenstander Vlug en Lenig. De ploeg werkte de twee Europese duels in Macedonië af. De Geleensen haalden zaterdagavond in Macedonië tegen Kumanovo al verschrikkelijk hard uit: 15-39. 24 uur later, in het ‘thuisduel’ – voor 1000 fans - zorgden de Limburgsen ervoor dat er geen schade werd opgelopen en kon iedereen zijn aandeel in speelminuten maken: 31-21.

Scores kwamen ditmaal van 10 verschillende speelsters: Koolen 5, Acampo 4, Beijers 4, Peeters 4, Janssen 3, Storken 3, Van Ede 3, Hoitzing 2, Houben 2 en Zeelen 1. 

  Celine Clermont, Fémina Visé

Ook het Belgische Fémina Visé legde zaterdagavond al de basis voor de ronde met de laatste 16 ploegen door het Israëlische Holon in de eigen Hall Omnisport in het 'uitduel' met 26-23 te verslaan. Kristien Leonaers scoorde liefst tien keer voor de Waalse meisjes. Een dag later werd in dezelfde hal het thuisduel gewonnen met 26-22. Celine Clermont trof acht maal.

Deel dit bericht