Nieuws

Quintus voert de spanning op

 Heulse ploeg nog niet zeker van handhaving BENE-League

Door Peter Lotman - Kwintsheul - Precies op het verkeerde moment speelden de handballers van Quintus de beroerdste wedstrijd van het seizoen. Hurry-Up veegde de vloer aan met de Westlanders (24-36) en handhaafde zich in de BENE-League. Quintus moet daarom zaterdag nog vol aan de bak in de uitwedstrijd tegen Houten.

Er zijn van die wedstrijden dat er helemaal niets lukt in een team. Een collectief falen. Een totale off-day. Alle clichés kregen de spelers naar hun hoofd geslingerd door de zwaar teleurgestelde supporters. Ook coach Alex Curescu was lang na afloop nog steeds woedend. ,,Dat je verliest, kan gebeuren. En ook dat er zaken verkeerd gaan. Daar kan ik allemaal mee leven, maar knok er dan wel voor”, brieste de fanatieke oefenmeester.

Curescu vormt samen met de al even gedreven Jos Klepke het technisch duo van Quintus. Beiden beschikten als spelers over de echte winnaarsmentaliteit. Die instelling proberen ze als coach over te brengen op hun spelers. Zaterdag tegen Hurry-Up waren zij echter roepende in de woestijn. ,,We hadden de tactiek tot in de puntjes uitgedokterd. Maar ja, als je dan niet de wil hebt om het ook uit te voeren, ben je snel klaar”, reageerden beide trainers gefrustreerd.

FOUTEN

Direct in het begin ging het al mis. 0-4 binnen vijf minuten en 3-10 binnen het kwartier. Om die stand te bereiken hoefden de gasten uit Zwartemeer niet eens voluit te gaan. Quintus hielp de opponent comfortabel in het zadel met de ene fout na de andere misser. De simpelste mogelijkheden hielpen de Westlanders om zeep. Vrije kansen en strafworpen waren niet aan ze besteed. Afspeelballen over minder dan twee meter belandden in de handen van de tegenpartij.

Alleen Ard Vollebregt, die de eerste vier doelpunten voor zijn rekening nam, kon het doel vinden. Naderhand toonde ook Max de Maat zich trefzeker. Verder waren er nauwelijks hoogtepunten te noteren. Na 10-15 bij de rust ‘wandelde’ Hurry-Up in een rustig tempo via 14-27  en 19-31 naar de alleszeggende 24-36 eindstand.  

OBBENS BLIJFT 

Voor doelman Imre Obbens, die tot vreugde van de technische leiding heeft bijgetekend, was er geen houden aan. ,,De verdediging werkte niet goed. Elke keer doken die aanvallers vrij op aan de cirkel of vlogen de schoten door onze dekking. Dit was niet lekker keepen, maar ik ben toch blij dat ik ook volgend seizoen bij Quintus aan de slag kan. Ik heb het naar mijn zin en, ook niet onbelangrijk, de trainers denken mee waardoor ik aangepast kan trainen volgend seizoen.”

De 35-jarige Obbens woont in Aalsmeer en de reistijd kon een probleem zijn. ,,Dat hebben we dus opgelost. De samenwerking met alle trainers verloopt prettig. Ze steken er met enthousiasme veel tijd en energie in, waardoor je eigenlijk vanzelf wordt meegetrokken.

Zeventien jaar geleden heb ik ook al bij Quintus gespeeld en er is niet eens zo veel veranderd. Een echte vereniging met een grote achterban. De coaches zijn druk bezig nieuwe spelers aan te trekken. Met die versterkingen kunnen we volgend seizoen meer wedstrijden winnen en proberen uit de degradatiepoule blijven.”

WINNEND AFSLUITEN

Obbens realiseert zich, dat er dan beter gehandbald moet worden dan tegen Hurry-Up. ,,Dit was een incident. Slechter kan het niet. Tegen Houten is het zaterdag beslissend. Ik verwacht dat wij die winnend afsluiten en dan blijven wij in de BENE-League. Het zal niet zo eenvoudig gaan als onze thuiswedstrijd toen wij dik wonnen. Zij zijn er op gebrand revanche te nemen. Wij moeten laten zien dat we in de BL thuishoren.”

Doelpunten Quintus: Ard Vollebregt (7), Max de Maat (6), Thijs van den Driest (4), Rens Reijgersberg (3), Alex Koop, Rick van Ravesteijn, Bob Kouwenhoven en Wesley Roeleveld. 

Doelpunten Hurry-Up : Tommie Falke (12), Ronald Suelmann (6), Vaidas Trainavicius (5), Dragan Vrgoc (5), Bart Mik (3), doelman Wouter Greevink (2), Sander Bos, Sjoerd Boonstra en Alexander von Eitzen.

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (**) : Het was een wedstrijd zonder veel kijkplezier. Hurry-Up deed zijn plicht en had totaal geen moeite met het lusteloze Quintus. Weinig mooie combinaties, veel technische fouten en een rommelig geheel.

Scheidsrechters (**) : Het gelegenheidskoppel André Hommen/Adri Holierhoek floot geen goede wedstrijd. Ze kregen geen grip op het duel. Direct in het begin ging het al mis met vier, vijf discutabele beslissingen. Dat zorgde voor veel irritaties bij spelers, coaches en toeschouwers. Dat bleef het tweetal achtervolgen. Ze maakten er geen wedstrijd van, wat uiteraard vooral ook aan de beide teams lag.

Opvallende spelers: Bij Quintus kwam niemand aan zijn eigen normale niveau toe. Ard Vollebregt en Max de Maat scoorden nog wel behoorlijk. Maar goed was het allemaal niet. Bij Hurry-Up is het altijd plezierig om naar Tommi Falke te kijken. Hij scoort zó makkelijk en is zo beweeglijk. Vaidas Trainavicius is een handballer met veel inzicht en een geweldig schot, die ook oog heeft voor zijn medespelers. 

AD SPORT/PETER LOTMAN 

Deel dit bericht