Nieuws

Quintus zet Vlug en Lenig opzij, sterk Dalfsen klimt

Quintus zet Vlug en Lenig opzij, sterk Dalfsen klimt

Van de Redactie– In de eredivisie bij de vrouwen is de negende speelronde met een paar verrassende resultaten tevoorschijn gekomen. Als voorproefje op het naderende Europese treffen in de achtste finales van de Challenge Cup, begin volgend jaar, tussen Quintus en Geonius Vlug en Lenig nam de thuisploeg al vast een voorproefje op meer: in eigen hal won de Heulse ploeg met 27-24. Niets om wakker van te liggen aan Geleense kant, zo op het eerste gezicht. Maar op de openingsdag van het seizoen ging het in Geleen wel behoorlijk mis: 16-27. Misschien rekent de ploeg van coach Richard Curfs op Europees succes ten koste van Quintus…

Cabooter Handbal Group Venlo, duwtje in de goede richting     foto archief HSP

Morrenhof Janssen Dalfsen kende nauwelijks problemen in de derby tegen Boer ’n Trots Kaas DSVD uit Deurningen. Met 34-26 liet de ploeg van coach Monique Tijsterman zien de weg omhoog te hebben gevonden.

Nummer drie, Cabooter Group Handbal Venlo liet geen steek vallen bij rode lantaarndrager Foreholte: 31-27 winst. Opvallend was verder de 25-23 uitzege van Borhave bij het spartelende Westfriesland SEW: 25-23. Een fraaie zesde plek, daar is men in Borhave héél trots op.  

Koploper OTTO Work Force VOC had een weekje vrijaf, het uitduel bij JuRo Unirek VZV is pas op 21 december.

De komende weken gaat de competitie in de eredivisie, ondanks het EK voor vrouwen in Frankrijk, verder met een paar inhaalduels.

Zaterdag 1 december, Quintus-SEW

Zaterdag 8 december: DSVD-V&L

Vanaf het weekeinde 15/16 december is er weer een volledig programma (speelronde 11).

Deel dit bericht